0.2 C
Paşcani
sâmbătă, februarie 4, 2023

Petarde și artificii confiscate de polițiști, în urma unor controale prin Pașcani și împrejurimi

35 de kg de petarde și artificii au fost confiscate de polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Iași în cadrul unor controale ce au avut loc miercuri, 14 decembrie, în municipiul Pașcani și zonele apropiate.

Oamenii legii au identificat două persoane, un bărbat și o femeie, care dețineau fără drept astfel de articole pirotehnice. Cele confiscate fac parte din categoriile F2 și F3, și anume cele care prezintă un risc scăzut sau mediu și care sunt destinate utilizării în exterior în spații deschise vaste.

Pentru evitarea unor situații care să vă pună viața în pericol, agenții recomandă cetățenilor să fie prudenți în ceea ce privește vânzarea acestor produse.

Pentru evitarea implicării în evenimente negative, recomandăm:

-Să cumpărați articole pirotehnice doar de la persoane fizice/juridice autorizate!

-La achiziționarea de articole pirotehnice să verificați eticheta. Acestea trebuie să fie inscripționate în limba română!

-Să sesizați poliția când constatați că sunt vândute ilegal articole pirotehnice!” transmite IPJ Iasi.

Articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani.

Articole pirotehnice de scenă din categoria T1 şi alte articole pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

Cei care vând petarde sau artificii se pot alege cu amenzi sau chiar și cu o condamnare la închisoare de la trei luni și până la un an.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow