-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Barajul de la Lunca Pascani, investitie de interes national

Inca un pas important pentru finalizarea lucrarilor la barajul de la Lunca Pascani. Dupa ce Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a decis ca este o investitie de interes national, Guvernul a adoptat o ordonanta in acest sens. Pe lista se se mai afla inca alte noua investitii de pe cursurile de apa ale Romaniei, aflate in diferite etape de executie, Finalizarea lor este necesara pentru ca Romania sa devina independenta din punct de vedede energetic iar banii neesari vor fi asigurati din fonduri europene a explicat pentru BIT TV deputatul Sorin Nacuta.

Mentionam ca lucrarile la barajul de la Lunca Pascani au inceput in anul 1985 si au fost abandonate dupa 1990. Lucrarle au fost reluate de Hidroelectrica, in anul 2006, iar in anul 2012 proiectul a fost inghetat. Conform estimarilor, pana la sfarsitul anului 2010 au fost efectuate lucrari de peste 250 milioane lei. Investitia a fost pornita pe doua proiecte distincte, o acumulare de apa pe cursul raului Siret si o centrala hidroelectrica, ambele in zona suburbiei Lunca Pascani.
Pentru centrala electrica, lucrarile au fost executate aproape in totalitate, dar obiectivul nu a mai prezentat interes din cauza capacitatii mici. De asemenea sunt necesare investitii importante pentru acumularea de apa, dar investitia ar trebui preluata si finantata de Ministerul Mediului, pentru reglarea cursului Râului Siret și dezvoltarea unor capacități de irigare.

Alte articole

Primaria vrea sa toaleteze si copacii din curtile cetatenilor din suburbii

  Administratia locala din Pascani intentioneaza sa-si extinda actiunile de...

Incepe proiectarea pentru amenajarea „iazului” Pestisorul

Dupa cativa ani de promisiuni si asteptari, administratia locala...

Ieşenii trebuie să se aştepte la o nouă vară secetoasă

Specialiștii spun că, dacă ritmul precipitațiilor va rămâne același,...

Sedinta bugetelor, in ultima zi a lunii. 25 de proiecte pe ordinea de zi

Sedinta grea la sfarsitul lunii ianuarie. Legislativul pascanean a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow