9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

Peste 70 de milioane de euro pentru un drum care leagă două judeţe din cea mai săracă regiune a ţării

Şefii Consiliului Judeţean Iaşi au anunţat că a fost avizat proiectul european care vizează refacerea a 106 kilometri de drum care asigură conectivitatea rutieră între Botoşani şi Iaşi.

Un nou proiect în care este vizat Consiliului Judeţean Iaşi a primit finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Oficialii CJ Iaşi au anunţat că împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Botoşani, instituţia care este lider de proiect, vor semna vineri contractul de finanţare pentru proiectul „Regiunea Nord – Est – Axa Rutieră Strategică 2 – Botoşani- Iaşi”. Documentaţia a fost depusă în cadrul  POR 2014 – 2020, Axa prioritară 6, îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională; Prioritatea de investiţii 6.1. Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, obiectiv specific „Creşterea accesibilităţii zonelor cu dezvoltare structurală deficitară şi asigurarea interconectivităţii arealelor rurale cu cele urbane”. Valoarea totală a proiectului este de 334.307.160 lei, din care, fonduri nerambursabile 307.656.450 lei.

 

În cadrul proiectului vor fi reabilitaţi 106 kilometri de drum judeţean. „Proiectul, depus la ADR Nord Est în luna iulie, vizează creşterea gradului de coeziune economică şi socială la nivelul judeţelor Botoşani şi Iaşi, prin îmbunătăţirea infrastructurii de transport din zonă şi facilitarea accesului la rutele naţionale şi europene din regiune, interconectarea la reţelele de transport judeţene cu acces la reţeaua TEN-T şi la Polul de creştere Iaşi“, au explicat oficialii Consiliului Judeţean Iaşi.

 

Continuarea pe Adevarul

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI