16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Peste 70 de milioane de euro pentru un drum care leagă două judeţe din cea mai săracă regiune a ţării

Şefii Consiliului Judeţean Iaşi au anunţat că a fost avizat proiectul european care vizează refacerea a 106 kilometri de drum care asigură conectivitatea rutieră între Botoşani şi Iaşi.

Un nou proiect în care este vizat Consiliului Judeţean Iaşi a primit finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Oficialii CJ Iaşi au anunţat că împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Botoşani, instituţia care este lider de proiect, vor semna vineri contractul de finanţare pentru proiectul „Regiunea Nord – Est – Axa Rutieră Strategică 2 – Botoşani- Iaşi”. Documentaţia a fost depusă în cadrul  POR 2014 – 2020, Axa prioritară 6, îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională; Prioritatea de investiţii 6.1. Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, obiectiv specific „Creşterea accesibilităţii zonelor cu dezvoltare structurală deficitară şi asigurarea interconectivităţii arealelor rurale cu cele urbane”. Valoarea totală a proiectului este de 334.307.160 lei, din care, fonduri nerambursabile 307.656.450 lei.

 

În cadrul proiectului vor fi reabilitaţi 106 kilometri de drum judeţean. „Proiectul, depus la ADR Nord Est în luna iulie, vizează creşterea gradului de coeziune economică şi socială la nivelul judeţelor Botoşani şi Iaşi, prin îmbunătăţirea infrastructurii de transport din zonă şi facilitarea accesului la rutele naţionale şi europene din regiune, interconectarea la reţelele de transport judeţene cu acces la reţeaua TEN-T şi la Polul de creştere Iaşi“, au explicat oficialii Consiliului Judeţean Iaşi.

 

Continuarea pe Adevarul

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow