-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

„Paşi importanţi” în negocierile PNL – PSD. Nicolae Ciucă: Numele următorului premier va fi stabilit vineri

Premierul propus de PNL în coaliţia PNL-PSD şi UDMR, Nicolae Ciucă a declarat, joi, după câteva ore de negocieri, că s-a stabilit procentul de 7% pentru investiţii, în bugetul pe anul viitor, care va fi prevăzut în programul de guvernare. ”Există şanse de reuşită”, a spus Ciucă despre şansele ca PNL să dea primul premier în rotaţie şi a arătat că, dacă s-ar porni de la premisa că va fi un eşec, nu s-ar afla aici, în acest moment.

Nicolae Ciucă, reprezentantul PNL la negocierile de joi cu PSD privind formarea unui nou guvern, a declarat că părțile au făcut pași importanți. Celelalte detalii vor fi stabilite vineri, a mai spus liberalul care este propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru.

Nicolae Ciucă a condus delegația liberală la negocierile de joi. El a anunțat progresele făcute și faptul că părțile au convenit să instaleze noul guvern peste o săptămână. „S-au făcut pași importanți pe pachetul social și pe ceea ce înseamnă că agreem să căutăm soluții ca să nu creștem taxele, să avem un procent de 7% pentru investiții în bugetul anului viitor și un calendar astfel încât să avem un guvern până joi, a spus Nicolae Ciucă.

Numele următorului premier va fi stabilit vineri, a mai spus Ciucă. „Urmează să stabilim mâine toate aceste detalii”, a precizat ministrul interimar al Apărării, potrivit Mediafax. Ședința PSD-PNL va avea loc vineri, la prânz. Reprezentanții celor două partide trebuie să decidă cine va fi primul premier în sistemul de rotație stabilit de liberali și social-democrați. Propunerea PSD este Marcel Ciolacu, iar cea a PNL este Nicolae Ciucă.

sursa observator

Alte articole

Movila: PMP are o conducere legitima (P)

Nimic nu s-a schimbat în PMP, în ciuda valurilor...

Au început lucrările pentru căsuțele de tip familial din Boșteni

Au început lucrările pentru căsuțele de tip familial și...

Un nou preot slujitor la Parohia „Înălţarea Domnului” din Paşcani

Începând cu data de 1 februarie Parohia „Înălţarea Domnului”...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow