20.8 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie va fi supusa aprobarii Consiliului Local in sedinta ordinara programata pe 26 ianaurie, incepand cu ora 12.00. Conform proiectului, imprumutul ar urma sa fie rambursat in 5 ani de zile din taxele si impozitele locale, iar banii sa fie obtinuti cel mai probabil de la o banca comerciale, nu din Trezoreria Statului.

Banii ar urma sa fie folositi in principal pentru cofinantarea proiectelor de reabilitare a cladirii Scolii „Iordache Cantacuzino”, si a Palatului Cantacuzino, 2 450 000 lei, respectiv 1,3 milioane de lei, unde se asteapta inceperea lucrarilor. De asemenea sunt alocate sume mai mici 150 000 lei si 100 000 lei pentru extinderea si dotarea ambulatoriului la Spitalul de Urgente Pascani, respectiv pentru reabilitarea cladirii Gradinitei nr 2. Finantarile europene pentru cele patru proiecte au fost obtinute de fosta administratie locala.

In proiect nu se precizeaza ca sumele pot fi folosite si pentru asigurarea lichididatilor necesare pentru derularea proiectului pana la primele decontari din fonduri europene, asa cum s-a procedat la celelalte investitii.

De asemenea costurile neeligibile sustinute din bugetul local pentru realizarea investitiei de la Spitalul de Urgenta din Pascani, ar ruma sa fie mult mai mari, in urma realizarii proiectului tehnic pentru indeplinirea conditiilor de obtinere a avizelor de functionare, asa cum a fost la Scoala Iordache Cantacuzino.

Gradul de indatorare al municipiului Pascani este mic, pana la 10% din 30% cat este permis de lege, dar pentru finantarea proiectelor europene nu sunt astfel de limite.

Mentionam ca pe ordinea de zi a sedintei programata pe 26 ianaurie sunt 12 proiecte, majoritatea dintre ele pentru desemnarea reprezentantilor Consiliului Local in Consiliile de Administratie de la Clubul Sportiv, Casa de Cultura, Biblioteca Municipala, Cresa si Spitalul de Urgenta. De asemenea va fi stabilit presedintele de sedinta pentru urmatoarele trei luni de zile si se va discuta despre modul de organizare al unitatilor de invatamant din Pascani pentru anul scolar 2021 -2022.

 

Ordinea de zi

 

Proiect de HOTARARE privind numirea reprezentanților Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal Pașcani – initiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind nominalizarea reprezentanților Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Clubului Sportiv Municipal Pașcani – initiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind nominalizarea membrilor Consiliului de Administrație al Creșei nr. 1 Pașcani – initiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind nominalizarea reprezentanților Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Casei Municipale de Cultură „Mihail Sadoveanu” Pașcani și aprobarea  – initiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)componenței Consiliului Consultativ al Casei Municipale de Cultură „Mihail Sadoveanu” Pașcani – initiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind desemnarea reprezentantului Consiliului Local al municipiului Pașcani în Consiliul de Adminsitrație al Bibliotecii Municipale „Leonard Gavriliu” Pașcani – initiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind desemnarea consilierilor locali care vor vor face parte din Comisia Municipală privind identificarea și inventarierea terenurilor pentru punerea în aplicare a dispozițiilor Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe, proprietate personală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, din municipiul Pașcani, județul Iași – initiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind stabilirea structurii pe specialiști a membrilor comisiei speciale în vederea analizării cererilor pentru repartizarea locuințelor construite de Agenția Națională pentru Locuințe – initiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind constituirea comisiei tehnice de organizare a circulației în Municipiul Pașcani, județul Iași – initiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Paşcani nr. 148/18.11.2020 privind stabilirea şi organizarea comisiilor de specialitate din cadrul Consiliul Local al Municipiului Paşcani, cu modificările și completările ulterioare – initiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind aprobarea organizării rețelei școlare de învățământ preuniversitare de stat și particular de pe raza municipiului Pașcani și aprobarea de denumire pentru unitățile de învățământ de stat și particular în anul școlar 2021 – 2022 – initiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de 4.000.000 lei – initiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind alegerea președintelui de ședința pentru perioada februarie – aprilie 2021 – initiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

– initiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow