17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Producătorul de carne Avastar din Paşcani, controlat de familia Pleşca, investeşte 4 mil. euro în producţie. Anul 2020 a fost dificil, am scăzut cu 5-6%, dar am învăţat să merg mai departe şi să găsesc soluţii

Vasile Pleşca, proprietarul Avastar, o companie din Paşcani (jud. Iaşi) ce livrează carne proaspătă de porc, vită şi oaie în magazine, fabrici de preparate din carne, dar şi către carmangerii, investeşte aproximativ 4 milioane de euro în dezvoltarea capacităţilor de producţie.

„Am făcut planul de investiţii pentru 2021, chiar dacă este multă incertitudine, iar pe termen scurt investim în jur de 4 milioane de euro în dezvoltarea capacităţilor de producţie. Anul 2020 a fost dificil, am avut o scădere de 5-6% a cifrei de afaceri, dar am învăţat să merg mai departe şi să găsesc soluţii“, a spus pentru ZF Vasile Pleşca.

În abatorul de 2.500 mp din Paşcani sunt procesate 20.000 de tone de carne/an. Pe lângă vânzările la nivel naţional, compania exportă produse şi în ţări precum Serbia, Polonia, Grecia, Olanda, Germania, Spania, Ungaria sau Hong Kong, potrivit datelor de pe propriul site.

La nivelul anului 2019, compania a avut o cifră de afaceri de 143 de milioane de lei (aproape 30 mil. euro), iar o scădere de 5-6% ar însemna circa 135 de milioane de lei (aproximativ 28 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Sursa zf.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow