21.6 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

Pașcaniul, în scenariul galben. Noi reguli de marți, 18 ianuarie – DOC

Municipiul Pascani a intrat, din nou, in scenariul galben, dupa o buna perioada de liniste in ceea ce a privit situatia pandemica. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis luni, 17 ianuarie, o hotarare in acest sens, dupa ce incidenta in oras a ajuns la 1,49/mia de locuitori.

Astfel, potrivit documentului, sunt impuse urmatoarele restrictii:

  • competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00;
  • concerte sau spectacole în spaţii închise sau deschise cu participarea publicului până la 30%;
  • activitatea in salile de sport si sau fitness, sali de jocuri de noroc, targuri, balciuri, permisa fara a depasi 30%;
  • si altele.

De asemenea, accesul se face doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boala, care prezinta certificatul digital sau care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Masurile vor fi luate de marti, 18 ianuarie si pana pe 31 ianuarie. In functie de situatie epidemiologica, ele pot fi inasprite sau nu.

De precizat este si faptul ca in aceeasi hotarare in care este inclus Pascani se afla si orasul Harlau, cu o incidenta de 1,68 si comunele Deleni, Helesteni, Ruginoasa sau Valea Seaca.

Hotarare CJSU nr. 11

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow