0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Pașcaniul cere guvernului 22,8 milioane de lei pentru asfaltarea a 16 străzi, fără să aibă proiectele tehnice

Propunere din partea primarului municipiului Pașcani, Marius Pintilie pentru asfaltarea unor străzi. Discuțiile au avut loc în cadrul ședinței de Consiliu Local de pe 28 octombrie, atunci când a fost supusă aprobării cererea de finanțare în cadrul proiectului Anghel Saligny. Investiția, conform unui deviz estimativ, este de 22,8 milioane de ei, bani din care ar urma să fie asfaltate străzile Șoseaua Națională, Plăieșului, Matei Basarab, Salcâmului, Victoriei, Brateș, Aleea 22 Decembrie, Amurgului, Mușatinilor, Nicolae Bălcescu, 16 Februarie, Stânelor, Nuculeț, Trandafirilor, Frunzelor și Petru Rareș.

Proiectul a fost aprobat de toți consilierii locali, dar numai după ce au fost facute si unele clarificari.

Mai exact, consilierii din opozitie au cerut lamuriri din partea primarului, întrebat care sunt motivele pentru care cererea de finantare va fi depusa fara proiectele tehnice aferente.

Primarul Pascaniului a explicat ca societatea contractanta pentru a face studiile de fezabilitate in vederea asfaltarii a 85 de strazi nu a predat niciun document. In aceste conditii, edilul a anuntat ca intentioneaza sa rezilieze contractul si sa apeleze la alta firma.

De asemenea, consilierii din opoziție au atras atentia asupra numarul mic de strazi care ar urma sa fie asfaltate, sustinand ca ar fi trebuit sa fie solicitata o suma mai mare de bani. Drept urmare, fostul primar Dumitru Pantazi a cerut lamuriri cu privire la modul in care au fost alese strazile pe care ar urma sa fie facute asfaltari.

El atrage atentia ca in proiect nu se regasesc strazi din toate suburbiile. Spre exemplu, la Lunca Pascani si Bagesti nu apare trecuta pe lista pentru asfaltare nicio strada.

De asemenea, fostul primar a adus in atentia alesilor locali faptul ca documentatiile ar fi trebuit sa fie complete, mai ales ca  fondurile bugetare in acest proiect sunt acordate in ordinea depunerii cererilor, iar alti primari din comunele invecinate au depus deja dosare complete in cadrul proiectului Anghel Saligny.

În replică, primarul Pașcaniului a declarat că el s-a ocupat de alegerea străzilor menționate în cadrul proiectului de hotărâre, iar investițiile din fonduri guvernamentale pot fi realizate doar acolo unde sunt sunt retele de apa si canalizare sau urmeaza sa fie facute in viitorul apropiat.

Precizam ca lucrarile ar urma sa fie realizate in cativa ani de zile, daca cererea de finantare va fi aprobata si numai dupa ce APA VITAL va finaliza lucrarile de extindere sau reparatie a retelelor de apa si canalizare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow