3.6 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma sa fie facuta de Compania Nationala de Investitii, din fonduri guvernamentale dar pentru asta municipalitatea trebuie sa puna la dispozitie o suprafata de teren.
In acest sens, legislativul local a fost convocat in sedinta extraordinara, pe 18 octombrie de la ora 13.00. Primarul municipiului, in calitate de intiatiator a venit in fata consilierilor cu trei proiecte de hotarare. In opinia sa noua cresa, cea mai mica din variantele propuse de CNI cu o capacítate de 40 de locuri, ar fi urmat sa fie construita pe un teren de 2700 mp din spatele fostului sediu al Directiei de Apa si Canalizare. Suprafata respectiva a fost data tot Companiei Nationale de Investitii dar pentru construirea a doua blocuri ANL iar primarul a propus anularea hotararii, in favoarea cresei.

Consiliera Gabriela Nedelcu a atrás atentia ca Primaria nu ar trebui sa renunte la demersurile pentru construirea blocurilor ANL iar pentru cresa sa fie gasit un alt teren, in spatele fostei regii de termoficare sau in zona Vale.

De asemenea consilierul Sorin Olariu a atras atentia ca administratia locala ar trebui sa opteze pentru o cresa mai mare, cu 70 de locuri, un pentru cea mai mica din cele trei variante puse de dispozitie de Compania Nationala de Investitii, avand in vedere perspectivele de dezvoltare ale municipiului, in anii urmatori.

In acest context, consilierul Mihai Dediu a propus aproabrea unui amendament: construirea unei crese de 70 de locuri, varianta medie propusa de CNI, pe o surpafata de teren din spatele RAGCL.

Votul final a fost amanat pentru o sedinta de indata care va fi convocata peste cateva zile. Acesta varianta a fost solicitata de primar pentru verificarea suprafetelor de teren si pregatirea documentelor.

Mentionam ca pentru cea de-a doua varianta de cresa, de 70 de locuri, este nevoie de o suprafata de teren de peste 3000 mp. Investitia estimata la 17,2 milioane de lei ar urma sa fie facuta din fonduri guvernamentale iar municipalitatea va asigure utilitatile.

In momentul de fata la Pascani funcționează Cresa nr.1 din vecinătatea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2, iar aici sunt disponibile, doar 30 locuri, in actualul context pandemic. În conditii normale, capacitatea instituției este de 50 de locuri.

DE LA ACELAȘI AUTOR

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI