3.6 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Schimbări în conducerile școlilor. Primele rezultate, la proba scrisă

Vor fi schimbari in conducerile scolilor din Pascani, dar si din comunele apropiate sau Harlau. Vineri, 15 octombrie, a avut loc proba scrisa in cadrul concursului pentru directori in unitatile de invatamant. Desi pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, rezultatele sunt partial publice, majoritatea fiind anonimizate prin coduri, in scoli se cunosc candidatii si rezultatele acestora.

 


In municipiul Pascani, de la Liceul Teoretic Miron Costin, au candidat si au fost admise pentru proba urmatoare, cele doua directoare, principal – Mihaela Anusca si adjunct – Elena Dascalita. La Colegiul National Mihail Sadoveanu, potrivit unor surse, au candidat Genoveva Serban, Mihail Frasila si Radu Ardeleanu, ultimii doi fiind declarati admisi.

La Liceul Tehnologic Economic Nicolae Iorga, va fi o conducere noua. Actualul director nu s-a mai inscris in aceasta cursa. Pentru functie, au candidat Angelica Blagoci, Ema Neculaes si Mariana Gurzun. Toate trei au trecut de aceasta proba.

La Liceul Tehnologic Mihai Busuioc au candidat si au fost admise cele doua directoare in functie, Elena Pantiru – principal si Mihaela Puscasu – adjunct.

Si la Colegiul CF Unirea vor fi schimbari. Au candidat si au fost declarati admisi, Daniela Orasanu si Marius Puțintelnicu.

Situatia in scolile gimnaziale din oras este urmatoarea: de la Iordache Cantacuzino, au candidat Eugenia Nour si Ionut Mocanita, ambii admisi, iar de la Scoala Speciala, Gabriela Nedelcu si Catalin Condrea, de asemenea, cu nota de trecere.

La Liceul Teoretic Ion Neculce din Targu Frumos, actualul director, Sergiu Constantin Enea, a participat la concurs si a trecut de proba. In schimb, la Colegiul National Stefan cel Mare din Harlau, va fi o noua conducere. De proba scrisa au trecut Ramona Darie si Corina Nechita.

Pentru a fi declarati admisi, candidatii au avut nevoie de cel putin nota 7.

In aceste zile, cei nemultumiti de rezultat, au avut perioada de contestatii, iar rezultatele finale la proba scrisa vor fi anuntate miercuri, 20 octombrie.

In perioada urmatoare, cei care s-au inscris in aceasta cursa vor spune din conducerea cărei scoli vor sa faca parte.

În perioada 21 octombrie—1 noiembrie, se înregistrează opțiunile candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, se depun documentele pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n) din metodologia concursului” informeaza ISJ Iasi, intr-un comunicat de presa.

La inceputul lunii noiembrie, se vor constitui comisiile pentru proba de interviu, ce va avea loc in perioada 15 noiembrie – 8 decembrie.

Perioada 2—10 noiembrie  este prevăzută pentru constituirea comisiilor pentru proba de interviu, iar pe 12 noiembrie  se va publica graficul de desfășurare a interviurilor.

Desfășurarea probei de interviu va avea loc în perioada 15 noiembrie—8 decembrie. Depunerea contestațiilor la proba de interviu și soluționarea acestora se va face între 16 noiembrie și 10 decembrie 2021. Pe 13 decembrie  candidații declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ își vor exprima opțiunile, iar pe 17 decembrie  vor fi validate rezultatele finale”, transmite inspectoratul.

Inainte de sarbatorile de iarna, in perioada 20—22 decembrie  se vor emite deciziile de numire, iar noii directori vor intra in functie din 10 ianuarie 2022.

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a deschis depozitul de brazi naturali în Pașcani

Au aparut brazii naturali de vanzare in municipiul Pascani. De vineri, 26 noiembrie, s-a deschis depozitul de...

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI