-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Pașcaniul a depășit un nou prag de infectare. Primarul, vaccinat și trecut prin boală, se dă exemplu pentru cei sceptici privind imunizarea

Municipiul Pascani a depasit inca un prag privind numarul de infectari. Potrivit cifrelor oficiale, la data de miercuri, 6 octombrie, indicele era de 4,13 la mia de locuitori. Cel mai probabil, cat mai curand, se vor stabili noi restrictii intr-o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi.

 


Situatia, care este tot mai grava de la o zi la alta, a fost adusa in discutie si in conferinta saptamanala de presa de la Primarie, care a fost deschisa cu o indemnare pentru vaccinare impotriva COVID 19.  Mai mult, primarul s-a dat si exemplu. In urma cu doua saptamani, a fost confirmat pozitiv. Faptul ca a fost vaccinat a facut diferenta, spune el. A avut doar simptome usoare.

Si administratorul public s-a dat exemplu pentru a indemna lumea sa se vaccineze. Desi a fost in contact cu primarul, confirmat pozitiv, Claudiu Bodoasca sustine ca serul impotriva virusului l-a protejat si nu s-a infectat.

Tot miercuri, cand rata de infectare a crescut, medicii de la Spitalul Municipal Pascani s-au confruntat cu o noua zi plina de pacienti pozitivi. Mai mult, la Compartimentul de Primiri Urgente a fost o zi de cosmar: a fost plin de oameni cu simptome specifice acestei boli date de virus, cat si de victime din accidente rutiere.

In sectia ATI COVID nu mai sunt paturi libere, iar de dimineata un barbat de 42 de ani, din preajma municipiului, nevaccinat si fara alte boli, spun medicii, si-a pierdut viata. Locul lui a fost ocupat imediat de o alta persoana care asteapta ajutor de specialitate.

Reamintim faptul ca centrul de vaccinare este in incinta Primariei Pascani, intrarea dinspre Catedrala. Este deschis 12 ore pe zi, de luni pana duminica, incepand cu ora 8 dimineata.

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow