More

  Pășcănenii nu știu cine sunt beneficiarii de ajutoare de la Uniunea Europeană

  Desi Primaria Pascani a inceput distribuirea pachetelor alimentare de la Uniunea Europeana, multi pascaneni cu probleme sociale nu stiu daca se mai afla sau nu pe lista beneficiarilor. Ei sustin ca nu au fost anuntati nici pentru depunerea cererilor sau actualizarea dosarelor si nici pentru ridicarea pachetelor.

  Unii dintre ei au sunat la postul de televiziune BIT TV pentru a afla daca sunt pe lista sau daca mai pot depune cereri pentru a primi alimentele de la Uniunea Europeana.

  Raspunsurile au fost cautate la distanta si pe site-ul Primariei Pascani sau telefonic, deoarece multi dintre ei sunt in varsta si nu vor sa se expuna riscului de infectare cu virusul SARS-COV2.

  Purtatorul de cuvant al administratiei locale sustine ca beneficiarii au fost anuntati telefonic si ca listele nu pot fi facute publice pentru ca sunt date cu caracter personal. Intr-un raspuns pentru BIT TV, se arata ca:

  Pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană au început să se dea de luni, pe același principiu ca și pachetele cu produse de igienă, conform OUG 86/2020, în următoarea ordine:

  1. Beneficiarii Venitului minim garantat;
  2. Beneficiarii Alocației de susținere a familiei;
  3. Cei încadrați cu gradul I de handicap, odată cu cei înscriși la Cantina de ajutor social.

  În total sunt 1051 de persoane. Legislația nu permite ca listele să fie publice. Toți cei 1051 au fost contactați telefonic de compartimentul Asistență socială și au fost programați să își ridice pachetul.

  Nu sunt necesare cereri deoarece împărțirea pachetelor se face în baza listelor existente la compartiment și toți beneficiarii sunt contactați telefonic. Dacă nu se ridică toate pachetele de către primele categorii de beneficiari, menționate mai sus, se trece la listele care cuprind persoanele cu gradul II de handicap, iar apoi persoanele cu gradul III de handicap.

  Așadar, cei care trimit cereri pentru aceste pachete beneficiază de ele doar dacă se află pe listele de beneficiari și oricum ar fi fost contactați, deci cererea nu-și are rostul. În cazul în care unii consideră că sunt îndreptățiți să primească, datorită veniturilor mici și nu sunt contactați, deci nu se află pe liste, trebuie să solicite o anchetă socială”.

  Conform unor surse, beneficiarii nu ar fi fost anuntati telefonic, pe motiv ca sunt aceeasi de pe listele din anii trecuti.

  De precizat este si faptul ca Primaria Pascani nu a publicat nici un anunt pe retelele de socializare sau pe site-ul institutiei cu privire la faptul ca urmeaza sa fie distribuite pachetele de la Uniunea Europeana si in ce conditii. Informatiile au aparut doar in presa locala.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet