20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022

Albia unui pârâu din Stolniceni, plină de gunoaie. Amenzi drastice pentru cei care aruncă deșeuri

- Advertisement -

O cantitate impresionanta de deseuri de tot felul a fost scoasa din zona paraului Valea Parului, de pe raza localitatii Stolniceni Prajescu, de catre angajatii Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani, zilele trecute.

Muncitorii au facut activitati de de întreținere și igienizare, iar daca acest lucru, in alti ani se rezuma la degajarea albiei de eventuale obstacole naturale (vegetație spontană, copaci căzuți, etc), în acest caz operațiunea s-a transformat într-o colectare masivă de deșeuri, resturi menajere, ambalaje de plastic și chiar electrocasnice abandonate de cetățenii comunei. Situatia a fost adusa in spatiu public chiar de directorul Sistemului de la Pascani, Andrei Raznic, printr-o postare pe Facebook.

Deseurile stranse au fost transportate cu ajutorul Primariei din localitate. Pe aceasta cale, edilul comunei, Costel Hugianu, a facut un apel catre cetateni sa nu mai arunce gunoaie la voie intamplarii. Acest gest poate fi sanctionat cu amenda de pana la 500 de lei.

In perioada urmatoare, igienizarile vor continua si potrivit celor spuse de directorul pascanean, astfel de situatii sunt in aproape 80% din locatiile din preajma municipiul Pascani, din zona de administrare a SHI Pascani.

Amenzi pot primi si primariile care nu iau masuri pentru igienizarea albiilor cursurilor de rau. Atat persoanele fizice cat si cele juridice pot primi sanctiuni de zeci de mii de lei.

De precizat este faptul ca potrivit legii, de starea râurilor sunt responsabile două instituţii: Apele Române şi administraţia publică pe teritoriul căreia tranzitează cursul de apa.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow