More

  Albia unui pârâu din Stolniceni, plină de gunoaie. Amenzi drastice pentru cei care aruncă deșeuri

  O cantitate impresionanta de deseuri de tot felul a fost scoasa din zona paraului Valea Parului, de pe raza localitatii Stolniceni Prajescu, de catre angajatii Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani, zilele trecute.

  Muncitorii au facut activitati de de întreținere și igienizare, iar daca acest lucru, in alti ani se rezuma la degajarea albiei de eventuale obstacole naturale (vegetație spontană, copaci căzuți, etc), în acest caz operațiunea s-a transformat într-o colectare masivă de deșeuri, resturi menajere, ambalaje de plastic și chiar electrocasnice abandonate de cetățenii comunei. Situatia a fost adusa in spatiu public chiar de directorul Sistemului de la Pascani, Andrei Raznic, printr-o postare pe Facebook.

  Deseurile stranse au fost transportate cu ajutorul Primariei din localitate. Pe aceasta cale, edilul comunei, Costel Hugianu, a facut un apel catre cetateni sa nu mai arunce gunoaie la voie intamplarii. Acest gest poate fi sanctionat cu amenda de pana la 500 de lei.

  In perioada urmatoare, igienizarile vor continua si potrivit celor spuse de directorul pascanean, astfel de situatii sunt in aproape 80% din locatiile din preajma municipiul Pascani, din zona de administrare a SHI Pascani.

  Amenzi pot primi si primariile care nu iau masuri pentru igienizarea albiilor cursurilor de rau. Atat persoanele fizice cat si cele juridice pot primi sanctiuni de zeci de mii de lei.

  De precizat este faptul ca potrivit legii, de starea râurilor sunt responsabile două instituţii: Apele Române şi administraţia publică pe teritoriul căreia tranzitează cursul de apa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet