6.7 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Pas important pentru Centru de recoltare sânge la Pașcani

Pas important pentru Centru de recoltare sânge la Pașcani

 A fost stabilită locația unde se va amenaja Centru de recoltare sânge la Pașcani. Consilierul local Sorin Olariu de la PMP a mers astăzi cu primarul Pantazi pentru a vizita și stabili locația unde centrul își va desfășura activitatea. Este vorba despre o clădire din centrul Pașcaniului, în apropierea Spitalului CF, loc spațios și numai bun pentru această activitate.

 Pas important pentru Centru de recoltare sânge la Pașcani. După mai multe tentative de deschiderea în incinta Spitalului Municipal, consilierul local Sorin Olariu nu se lasă. Astfel, administrația locală pune la dispoziție un etaj din clădirea unde a funcționat Postliceala Sanitară din oraș, din apropiere pieței agroalimentare. Astăzi, locația a fost vizitată împreună cu edilul Pantazi pentru a fi puse la punct mai multe detalii.

Centrul va fi amenajat la etajul 2 al clădirii, iar pentru început se va igieniza, urmând ca reprezentanții de la Iași să vină la Pașcani periodic pentru a recolta sânge până când Asociația React va finanța renovarea și dotarea ca la carte a locației.

Până atunci însă, se va face un proiect de hotărâre privind darea în folosință sau administrare unui ONG care se va înființa și care se va ocupa de buna funcționare a centrului din Pașcani. Parteneri în acest proiect este și Spitalul CF din oraș.

Menționăm că mai tot timpul, la nivel de țară este criză de sânge în spitale. Recent, o femeie își striga necazul pe rețelele de socializare pentru ca cei cu suflet mare să doneze sânge, atât de necesar mai ales în timpul intervențiilor chirurgicale.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI