More

  Pas important pentru Centru de recoltare sânge la Pașcani

  Pas important pentru Centru de recoltare sânge la Pașcani

   A fost stabilită locația unde se va amenaja Centru de recoltare sânge la Pașcani. Consilierul local Sorin Olariu de la PMP a mers astăzi cu primarul Pantazi pentru a vizita și stabili locația unde centrul își va desfășura activitatea. Este vorba despre o clădire din centrul Pașcaniului, în apropierea Spitalului CF, loc spațios și numai bun pentru această activitate.

   Pas important pentru Centru de recoltare sânge la Pașcani. După mai multe tentative de deschiderea în incinta Spitalului Municipal, consilierul local Sorin Olariu nu se lasă. Astfel, administrația locală pune la dispoziție un etaj din clădirea unde a funcționat Postliceala Sanitară din oraș, din apropiere pieței agroalimentare. Astăzi, locația a fost vizitată împreună cu edilul Pantazi pentru a fi puse la punct mai multe detalii.

  Centrul va fi amenajat la etajul 2 al clădirii, iar pentru început se va igieniza, urmând ca reprezentanții de la Iași să vină la Pașcani periodic pentru a recolta sânge până când Asociația React va finanța renovarea și dotarea ca la carte a locației.

  Până atunci însă, se va face un proiect de hotărâre privind darea în folosință sau administrare unui ONG care se va înființa și care se va ocupa de buna funcționare a centrului din Pașcani. Parteneri în acest proiect este și Spitalul CF din oraș.

  Menționăm că mai tot timpul, la nivel de țară este criză de sânge în spitale. Recent, o femeie își striga necazul pe rețelele de socializare pentru ca cei cu suflet mare să doneze sânge, atât de necesar mai ales în timpul intervențiilor chirurgicale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

  Schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa, aprobată de Comisia Europeană . Comunicat de presă - deputat Sorin Năcuță. //

  Crimă în Brătești. Bărbat de 69 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet