12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Pas important pentru Centru de recoltare sânge la Pașcani

Pas important pentru Centru de recoltare sânge la Pașcani

 A fost stabilită locația unde se va amenaja Centru de recoltare sânge la Pașcani. Consilierul local Sorin Olariu de la PMP a mers astăzi cu primarul Pantazi pentru a vizita și stabili locația unde centrul își va desfășura activitatea. Este vorba despre o clădire din centrul Pașcaniului, în apropierea Spitalului CF, loc spațios și numai bun pentru această activitate.

 Pas important pentru Centru de recoltare sânge la Pașcani. După mai multe tentative de deschiderea în incinta Spitalului Municipal, consilierul local Sorin Olariu nu se lasă. Astfel, administrația locală pune la dispoziție un etaj din clădirea unde a funcționat Postliceala Sanitară din oraș, din apropiere pieței agroalimentare. Astăzi, locația a fost vizitată împreună cu edilul Pantazi pentru a fi puse la punct mai multe detalii.

Centrul va fi amenajat la etajul 2 al clădirii, iar pentru început se va igieniza, urmând ca reprezentanții de la Iași să vină la Pașcani periodic pentru a recolta sânge până când Asociația React va finanța renovarea și dotarea ca la carte a locației.

Până atunci însă, se va face un proiect de hotărâre privind darea în folosință sau administrare unui ONG care se va înființa și care se va ocupa de buna funcționare a centrului din Pașcani. Parteneri în acest proiect este și Spitalul CF din oraș.

Menționăm că mai tot timpul, la nivel de țară este criză de sânge în spitale. Recent, o femeie își striga necazul pe rețelele de socializare pentru ca cei cu suflet mare să doneze sânge, atât de necesar mai ales în timpul intervențiilor chirurgicale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow