More

  Parlamentul României, încotro?!

  A fost o vreme în care Parlamentul României constituia locul celor mai ample, serioase, responsabile și consistente dezbateri. De altfel, un spațiu de firesc, care reunește prin reprezentanții săi întregul popor. Forul cu cea mai mare reprezentativitate și putere pentru orice democrație și stat de drept cu rădăcini solide.

  A fost o vreme în care fiecare reprezentant al acestei instituții cheie avea conștiința că nu se află aici exclusiv pentru sine sau pentru un partid. Ci pentru toți cetățenii care și-au exercitat dreptul fundamental de a-i alege pe aceia prin care vocea lor să se facă auzite, interesele să le fie apărate, iar nevoile satisfăcute.

  Personal, sunt parlamentar la al doilea mandat și, din primul moment în care cetățenii județului Iași mi-au acordat onoarea încrederii lor am considerat că rolul meu nu reprezintă o funcție, ci o misiune la care m-am angajat și la care continui să fiu angajat pe deplin. Iar aceasta presupune responsabilitate, respect față de oameni și de sine, profesionalism, seriozitate și implicare reale, nu de fațada bulimiei vorbelor de dragul imaginii.

  Ceea ce se întâmplă în acest moment în Parlamentul României, stimați colegi, doamnelor și domnilor, este departe de a fi ceea ce sunt și trebuie să fie atributul acestei instituții și rolul pe care cu toții trebuie să îl îndeplinim.

  Iar ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile cu ocazia Bugetului de stat pentru anul 2021 excede orice limită și orice imaginație. E ca un vis urât al grotescului ridicat la rang de pretenții de oameni de stat. Este depășirea oricărui prag de decență și de asumare a atribuțiilor noastre, ale tuturor. Observ cum cei care dețin majoritatea parlamentară consideră că Parlamentul României trebuie să fie o instituție doar de formă, aflată la cheremul puterii, menit să îi facă pe plac oricum și oricând. Să pună interesele de putere politice mai presus de orice nevoie și interes ale cetățenilor români.

  Observ cum cei care dețin o majoritate falsă creată prin alianțe de conjunctură bazată pe calcule personale și de grup și care au nesocotit voința manifestată prin vot a românilor consideră că Parlamentul României trebuie să devină o instituție aflată sub o dictatură cu aparență de democrație.

  Observ cum dezbaterile s-au transformat în formalități prin forțarea și nesocotirea statutului Parlamentului.

  Observ cum calitatea scăzută a actului de guvernare manifestată printr-o aroganță fără limită cum numai incompetența ți-o poate da dorește să-și reverse morbul și asupra Parlamentului și, prin urmare, asupra tuturor românilor.

  Stimați colegi, indiferent de partidul ai căror membri sunteți,

  Vă aflați aici prin voința românilor și pentru ei.

  Vă aflați aici să îi reprezentați pe români. Pe nimeni altcineva!

  Vă aflați aici nu ca o formă de privilegiu. Ci ca una dintre cele mai înalte forme de responsabilitate și asumare. Haideți, vă rog, să ne purtăm ca atare!

  Haideți să fim conștienți de adevăratele noastre rol și misiune și să ne regăsim scopul real pentru care suntem parlamentarii României!

  Vă îndemn să regăsim calitatea actului parlamentar și să contribuim cu toții dovedit la responsabilitățile și obligațiile pe care le avem față de români.

  Vă îndemn să oferim calitatea necesară actului parlamentar și să redăm Parlamentului și, prin el, tuturor românilor spațiul VERITABIL și absolut necesar de dezbatere. Unul care să fie strict constructiv pentru români și România, nu pentru diverse sigle de partid și diverse interese.

  Și, poate așa, vom transforma scuzele și justificările în soluții naționale care nu au nimic de-a face cu hatârurile unei puteri ce se vrea discreționară, atotputernică și acaparatoare, anulând voința și vocea tuturor cetățenilor acestei țări.

  Deputat de Iasi,
  Vasile TOMA

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  Caravană mobilă pentru vaccinarea anti-COVID 19, la Heleșteni

  Anunt important pentru locuitorii comunei Helesteni. Administratia locala informeaza cetatenii ca in perioada urmatoare in comunitate va veni o caravana mobila cu medici si asistenti care vor putea vaccina anti-COVID 19, persoanele doritoare. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet