4.9 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Pintilie verifica pubelele din suburbii. Primaria incaseaza taxa de salubritate, dar nu vrea sa mai ridice gunoiul amestecat

Amenintari la adresa locuitorilor din suburbiile municipiului Pascani. Primarul Marius Pintilie a anuntat in cadrul unei conferinta de presa, ca de saptamana viitoare vor fi verificate pubele cu gunoi scoase in fata portii, in ziua de colectare, iar acolo unde deseurile sunt amestecate, nu vor fi preluate de operator.
Ediul a spus ca sunt necesare masuri radicale pentru a creste gradul de colectare selectiva si pentru scaderea costurilor cu transportul si depozitarea, achitate operatorului judetean. El a precizat ca in momentul de fata, gradul de colectare selectiva este de cateva procente si ar trebui sa fie de cel putin 50%.

Masurile anuntate de primar ar putea avea urmari juridice. La Pascani taxa de salubritate se incaseaza in avans iar serviciul trebuie prestat. De asemenea taxele speciale nu pot fi impuse la plata fara asigurarea serviciului pentru care a fost aprobata iar operatorul desemnat are obligatia de a prelua gunoiul chiar daca este amestecat. Primarul municipiului a spus ca pascanenii nu sunt obligati sa p-lateasca in avans taxa de salubritate desi taxele si impozitele se achita trimestrial semestrial sau in avans cu o bonificatie de 10%, iar cele temporare in fiecare luna.
Mentionam ca cetatenii din suburbii platesc aceeasi taxa de salubritate ca cei din zonele urbane, 9,66 lei/persoana/luna, desi genereaza mai putin gunoi. Taxa ar putea fi mai mica, de 4,47 lei pe luna/persoana, daca suburbiile ar fi declarate zone rurale in cadrul municipiului Pascani
La Harlau a fost luata o astfel de masura pentru locuitorii din satul Parcovaci, desi localitatea este parte componenta a orasului.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow