2.2 C
Paşcani
marți, ianuarie 31, 2023

Parcări insuficiente, scandal între locatari

Municipiul Pașcani este sufocat de numărul mare de mașini si este tot mai greu de găsit un loc de parcare pe domeniul public. Din acest motiv uneori apar si conflicte între proprietarii de mașini, mai ales in zonele rezidențiale. De exemplu, o tânără din Pașcani a povestit pe Facebook ca a fost amenințată de un locatar de la bloc pentru ca a îndrăznit sa parcheze mașina, într-un cartier, unde a găsit un loc liber. In biletul lăsat pe mașină femeia este trimisa sa isi lase mașina in alta parte. Ea a solicitat intervenția Primăriei pentru a clarifica acesta situație. In replica primarul municipiului a precizat ca astfel de sesizări trebuie depuse la Primărie, nu pe rețelele de socializare.

Edilul a mai spus ca, deocamdată, in Pașcani nimeni nu are drepturi rezervate de parcare pe domeniul public si ca încă nu au fost stabilite reguli in acest sens.

Reclamația a fost verificată la fata locului de viceprimar. El a spus ca mașina a fost parcata pe spațiul verde, in mod ilegal. Rățoi a precizat ca sunt numeroase astfel de situații si ca a solicitat polițiștilor locali sa dea amenzi.

Problema parcărilor ar urma sa fie rezolvată abia începând de anul viitor. Primarul Pascaniului a anunțat ca, deocamdată, se fac angajări pentru serviciul care se va ocupa de administrarea cimitirului dar si a parcărilor cu plata si cele rezidențiale. De asemenea urmează sa fie făcut un inventar al locurilor de parcare, sa fie trasate, apoi scoase la licitatie. In acest sens a fost stabilit un regulament.
Menţionăm că singura parcare cu plata din Paşcani a fost amenajata pe timpul administratiei Craciunescu în fata Hotelului Central. Ea nu mai este funcţională de mult timp. La Paşcani sunt înregistrate peste 12 000 de maşini, dar numărul parcărilor disponibile este mult mai mic.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow