3.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Începe inventarierea locurilor de veci

De saptamana viitoare incepe inventarierea locurilor de veci din cimitirul municipal. Anuntul a fost facut de primarul Pascaniului, Marius Pintilie, in cadrul conferintei saptamanale de presa.

Conform edilului, functionarii primariei urmeaza sa faca masuratori la fata locului si sa intocmeasca o schita cu suprafetele si detinatorii mormintelor.

Masura a fost luata dupa ce, la audientele de saptamana trecuta, un pascanean a solicitat interventia primariei pentru rezolvarea unei probleme. Barbatul a spus ca a platit suma de circa 5.000 lei pentru doua locuri de veci reprezentantilor bisericii care administreaza cimitirul din Pascani, iar unul dintre cele doua locuri urmeaza sa fie dat spre folosinta unei alte persoane.

Mentionam ca inca de anul trecut, a fost infiintata o comisie pentu inventarierea locurilor de veci prin dispozitia fostului primar, Dumitru Pantazi. Masura a fost luata in contextul in care administratia locala se pregateste pentru amenajarea noului cimitir si a fost infiintat un seviciu special penteru administrarea acestuia.

Conform documentelor de la RAGCL, in cimitirul municipal sunt mii de pascaneni care au achitat taxe de folosinta pentru locurile de veci, dar nimeni nu stie pentru ce perioada. Municipalitatea nu are o situatie concreta in acest sens.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Garsonieră pe un bloc, fără autorizație

Scandal uriaș la un bloc din Pașcani după ce unul dintre locatari și-a construit o garsonieră chiar...

Testarea cărnii de porc. Unde se poate face?

Am intrat oficial în luna decembrie și ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă. Gospodarii...

Varianta Omicron a apărut deja în cinci state europene. Marea Britanie impune din nou măștile, Israelul interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor

Varianta Omicron a apăruit deja în Italia, Marea Britanie, Germania, Belgia şi Israel. Însă, autorităţile din Olanda...

Depuneri de coroane de Ziua Națională în Pașcani și suburbii

Ca în fiecare an, administrația locală a anunțat programul depunerilor de coroane la monumentele eroilor din Pascani...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI