23.7 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Pachetele medicale pentru 2021-2022, lansate în dezbatere. Ce servicii pot primi asigurații și neasigurații la sănătate

- Advertisement -

Pachetele de servicii medicale de stat oferite atât persoanelor asigurate, dar şi celor neasigurate, pentru anii 2021-2022 au fost lansate în dezbatere publică de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Viitoarele pachete medicale valabile pentru perioada 2021-2022 vor fi stabilite printr-un proiect de hotărâre a Guvernului, ce trebuie aprobat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial pentru a se aplica.

Serviciile medicale de stat se vor împărți, ca de obicei, în pachetul minimal de servicii, pentru cei care nu sunt asigurați în sistemul sanitar, și pachetul de servicii de bază, destinat asiguraților.

noutate introdusă în Contractul-cadru al serviciilor medicale este acordarea de consultaţii persoanelor asigurate prin telemedicină, în cazul unor bolnavilor cu boli cronice, pentru terapiile psihiatrice, precum şi a serviciilor furnizate de psiholog şi logoped, sau a consultaţiilor la medicul de familie.

Până la intrarea în vigoare a viitoarelor pachete medicale, persoanele fizice au serviciile asigurate prin pachetele aferente anilor 2018 și 2019, a căror valabilitate a fost prelungită până la 30 iunie 2021.

Ce servicii vor fi pentru neasigurați

Pachetul minimal de servicii pregătit de CNAS va cuprinde servicii de urgență medicală, adică asistență medicală, anamneză, examen clinic și tratament la medicul de familie. Totodată, proiectul prevede asigurarea supravegherii sarcinii și a urmăririi lăuziei, prin consultaţii realizate la domiciliu, la externare şi la patru săptămâni de la naştere.

Pachetul minim va mai acoperi examinările pentru constatarea decesului, precum și eliberarea certificatului medical constatator al decesului.

Vor exista, de asemenea, și servicii în asistența medicală ambulatorie, care vor include, printre altele, servicii de urgență, supravegherea și depistarea bolilor cu potențial endemoepidemic, consultații pentru supravegherea sarcinii și lăuziei.

Continuarea pe avocatnet.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow