More

  Omenirea va trăi pe datorie, de la 1 august. A consumat toate resursele Terrei pe un an

  La 1 august 2018, omenirea va fi consumat toate resursele pe care planeta le poate reînnoi într-un an şi va fi poluat mai mult decât aceasta poate absorbi.

  Prin urmare, până la 31 decembrie, vom trăi ”pe datorie” din resursele generaţiilor viitoare, potrivit calculelor ONG-ului Global Footprint Network, citate de Agerpres.
  Pentru a calcula această „zi a depăşirii” („Overshoot Day”), organizaţia ia în considerare amprenta de carbon şi de resursele consumate pentru pescuit, creşterea animalelor, culturi, construcţii şi utilizarea apei.
  Acest moment apare din ce în ce mai devreme în fiecare an, observă agenţia belgiană de presă Belga. Anul trecut această dată a fost stabilită pe 2 august, iar în 2016 pe 8 august iniţial, fiind apoi recalculată la 3 august. În 1970, „ziua depăşirii” a fost fixată pe 23 decembrie.
  Emisiile de CO2 reprezintă factorul cel mai important în ceea ce priveşte depăşirea, deoarece reprezintă 60% din amprenta ecologică globală, potrivit ONG-ului citat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prognoza meteo pe patru săptămâni. Cum va fi vremea până în 10 august

  Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri prognoza meteo pentru intervalul 13 iulie - 10 august 2020. La început, temperaturile vor fi ușor mai...

  Cum ar arăta oamenii după 25 de ani de muncă doar de acasă?

  Cercetătorii britanici revin în forță, de data aceasta cu o simulare a modului în care ar putea să arate oamenii după 25 de ani...

  Cât costă un bilet pentru avionul de Constanţa. Când este primul zbor de la Iași

  La o lună după anunţul privind deschiderea unor curse aeriene directe spre Litoral din Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara, compania naţională TAROM a făcut loc...

  Opinii