-0.4 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

O lună de arest pentru un pășcănean care şi-a transformat concubina în sac de box

Un pascanean i-a aplicat o bătaie soră cu moartea concubinei sale, în urma unui conflict minor apărut între cei doi încă de la primele ore ale dimineţii. Loviturile pe care femeia le-a încasat de la partenerul său de viaţă i-au provocat răni dintre cele mai serioase, iar procurorii au considerat că la mijloc ar fi fost vorba de o tentativă de omor.

Întregul scenariu s-a petrecut în urmă cu numai câteva zile, pe 23 august 2021, chiar în casa în care cei doi locuiau împreună. Locuinţa celor doi ieşeni se află în localitatea Boşteni, o suburbie a municipiului Paşcani, acolo unde locuiau de mai multă vreme împreună.

Cei doi s-au trezit încă de la primele ore ale dimineţii, iar în jurul orelor 07:00 ar fi început să se certe pe tema unui subiect aparent nesemnificativ.

Conflictul aparent minor a degenerat însă cu rapiditate, iar bărbatul în vârstă de 39 de ani a apelat la violenţă pentru a se face înţeles în faţa concubinei sale. Aflaţi încă în locuinţa comună, bărbatul i-a aplicat concubinei mai multe lovituri cu pumnii, în zona feţei, până când femeia în vârstă de 35 de ani a căzut la pământ.

Cu toate că femeia a rămas întinsă pe jos, bărbatul nu s-a mai putut stăpâni, iar agresiunea fizică aplicată nu a încetat. Deşi căzuse din picioare în urma loviturilor primite în zona feţei, concubina bărbatului s-a văzut nevoită să îndure nenumărate alte lovituri.

Întinsă pe podeaua casei în care cei doi locuiau, bărbatul ar fi continuat să o lovească cu picioarele în zona abdomenului. Bătaia pe care V.A. a fost nevoită să o suporte din partea bărbatului i-a provocat leziuni serioase la nivelul corpului şi feţei, dar şi leziuni traumatice.

Ajunsă la spital, medicii au identificat o ruptură splenică în doi timpi, o leziune pentru care este nevoie de aproximativ 35 de zile de îngrijiri medicale pentru recuperare. În acelaşi timp, doctorii au considerat că leziunile suferite i-au pus viaţa în pericol femeii, fapt pentru care au alertat poliţia, iar întregul caz a fost preluat de oamenii legii.

În scurt timp de la demararea anchetei, agenţii de poliţie l-au identificat pe bărbatul în vârstă de 39 de ani, iar câteva zile mai târziu acesta a fost reţinut de către poliţişti.

Costică Alin Nică a fost prezentat Tribunalului Iaşi la data de 28 august 2021, în baza unui referat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, instanţă care a admis cererea oamenilor legii de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile, începând cu 28 august şi până la 26 septembrie, inclusiv. În acelaşi timp, instanţa a dispus şi emiterea de îndată a unui mandat de arestare preventivă a inculpatului.

„Prin referatul din data de 28 august 2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a propus arestarea preventivă a inculpatului Nică Costică Alin, în vârstă de 39 de ani, cercetat sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de omor asupra unui membru de familie, faptă prevăzută de articolul 32 din Codul Penal. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile. Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de Procedură Penală, nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a declarat Maria Luiza Iuriciuc, procuror şef al Secţiei Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow