28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

O locomotiva cu abur, in locul chioscurilor din fata Garii

O noua incercare de sistematizare in Piata Garii din Pascani. Seful statiei CFR, Radu Movileanu, a solicitat Primariei Pascani desfiintarea celor doua chioscuri si mutarea statiilor pentru autobuze si taxi, in zonele laterale. In locul lor ar ruma sa fie amenajat un parc unde sa fie amplasata o locomotiva cu aburi, veche dar reconditionata special pentru o astfel de utilizare, ca simbol al orasului ceferist.

„Statia CFR Pascani isi exprima dorinta prin prezenta de a da fata noua pietei Garii CF Pascani, prin aducerea unei locomotive de epoca (cu abur) si expunerea ei in acest segment.
Trebuie sa tinem seama ca localitatea Pascani s-a nascut datorita existentei caii ferate si ca dovada este numarul mare de ceferisti care impreuna cu familiile lor vietuiesc in municipiul Pascani.
In acest fel, propunem si va rugam sa analizati necesitatea si oportunitatea promovarii unei hotarari de Consiliu Local privind sistematizarea pietei Garii CF, prin desfiintarea tuturor spatiilor comerciale (magazinelor), precum si mutarea statiilor de TAXI si autobuz in partile laterale pietei.
Prin aceasta amenajare consideram ca se da o deschidere noua a prespectivei municipiului Pascani vazut din piata Garii CF.
Asteptam raspunsul dumneavoastra ca impreuna sa demaram aceasta propunere”, a precizat printr-o adresa trimisa Primariei Pascani, seful statiei CFR Pascani, ing. Radu Movileanu.

Nu este primul demers de acest fel. Primarul municipiului, Dumitru Pantazi, a incercat inca de anul trecut modernizarea zonei , odata cu reabilitarea strazii Garii. Probleme au aparut din cauza patronilor celor doua chioscuri din fata Garii. Unul dintre ele vinde chiar si sicrie si articole pentru inmormantari.

Dispozitiile de eliberare a terenurilor inchiriate de administratia locala au fost atacate in instanta. Initial Primaria a pierdut procesele pentru vicii de procedura dar hotararile au fost contestate cu apel la Tribunalul Iasi.

Pe 23 mai se asteapta pronuntarea in ambele procese. Primul dintre ele este cu societatea West Moldavia care refuza a elibereze terenul, desi contractul este expirat, si il foloseste de luni de zile fara plata.

Al doilea proces este cu societatea Lorimer care a reusit reinnoirea contractului in 2016 prin incredintare directa, dupa ce terenul a fost detinut fara forme legale din anul 2009 iar magazinul a fost extins pe domeniul public, fara avizul administratiei locale.

Patronul magazinului, consilierul local Marius Pintilie, a motivat ca nu elibereza terenul pentru ca Primaria nu ar avea nici un proiect concret si pentru ca nu vrea sa isi concedieze salariatii. In realitate la solicitarea Primaria specialistii au prezentat un plan de sistematizare asa cum reiese si din imaginile prezentate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow