-0 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Nunta de aur în comuna Valea Seacă

Cuplurile dintr-o comună din apropiere de Pașcani au fost chemate la sediul administrației locale pentru a fi sărbătorite și a le dărui un cadou pentru că au reușit să fie împreună, dincolo de toate neînțelegerile, 50 de ani. Evenimentul a avut loc a doua zi de Crăciun într-un cadru festiv, atunci când a avut loc și o nouă ediție a festivalului de datini și obiceiuri de iarnă.

15 cupluri din comuna Valea Seacă ce în urmă cu 50 de ani au spus DA în fața ofițerului de stare civilă au fost cinstiți de către administrația locală pentru prima dată. Astfel, pe 26 decembrie, la orele amiezii în centrul comunei, în muzică de fanfară familiile care au sărbătorit în acest an nunta de aur au fost premiate de edilul comunei, Gheorghe Băiceanu.

Cei prezenți au primit o sticlă de șampanie, o cutie cu bomboane, o sută de lei și o diplomă. De asemenea, ei au fost felicitați pentru anii de căsătorie.

Bătrâneii au asistat și spectacolul pregătiti pentru cea de-a treia ediție a festivalului de datini și obiceiuri de iarnă de unde nu au lipsit colindele dar și vestitul plugușor sau formațiile specifice noului an.

Menționăm că cele 15 cupluri au fost din Topile 5, Conțești 6 și Valea Seacă 4. Administrația locală dorește ca acest moment să devină o tradiție.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow