9.1 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

Nu cumpărați materiale și medicamente la spital! Managerul spune că are stocuri pentru trei luni de zile

Nu cumpărați materiale și medicamente la spital!

Managerul spune că are stocuri pentru trei luni de zile

Conducerea Spitalului de Urgenta din Pascani sustine ca are stocuri de medicamente si materiale sanitare pentru trei luni de zile si ca nu se confrunta cu probleme financiare. Precizarile au fost facute in contextul in care cativa pascaneni s-au plans ca au fost trimisi de medici sa isi cumpere perfuzoare din farmacii. Conducerea spitalului a inceput o ancheta pentru a stabili daca intr-adevar unii medici cer pacientilor sa aduca materialele sanitare necesare si din ce motive in contextul in care depozitul este plin.

Daca ajungeti la Spitalul Municipal din Pașcani si aveti nevoie de ingrijiri medicale trebuie sa stiti ca sunt destule medicamente și materiale sanitare în farmacia și depozitul unității, cel puțin așa declară conducerea. Asta după ce la redacție mai mulți cetățeni au reclamat faptul că sunt trimiși de personalul medical să cumpere produse pentru că nu sunt pe stoc. Dierctorul medicul Diana Acsinte spune că în fiecare sfârșit de an se fac achiziții privind aceste produse pentru cel puțin de trei luni de zile și astfel pacienții să fie tratați cum trebuie la Spital.

“De exemplu, în anul 2017, unitatae medicală a avut un buget de 45.999.190 lei iar din această sumă pentru medicamente au fost alocați 2.050.000 lei, iar pentru materiale sanitare 790 mii lei.  Ca de fiecare dată, la sfârșitul anului ne asigurăm și facem investiții pentru a nu rămâne fără medicamente și materiale sanitare. Astfel, în acest moment avem stocuri pentru cel puțin trei luni de zile, perioadă să ajungă până când se va vota bugetul.” a precizat directorul medical, Diana Acsinte, purtătorul de cuvânt al instituției saniatre din Municipiu.

Chiar dacă s-au primit reclamații la redacție, reporterii BIT TV au mers și în stradă să vorbească cu cetățenii, iar cei intervievați au spus că nu au fost puși în această situație sau și mai bine de atât încă nu au ajuns să fie tratați în unitatea medicală.

 

Purtătorul de cuvânt al spitalului spune că s-a început o anchetă internă iar astfel de situații posibil să aibă loc doar atunci când pacientul solicită o anumită medicamentație care nu este în spital. Însă conform unui circuit bine stabilit, banii vor fi decontați dacă se va întâmpla. – vezi cum în cadrul știrilor INFOBIT.

Un alt motiv ar fi acela că o parte din pacienții internați la Spitalul Municipal solicită tratament injectabil chiar dacă nu este necesar.

Menționăm că la Spitalul Municipal din Pașcani sunt tratați zilnic sute de pacienți cu diferite afecțiuni, unitatea acoperind o gamă largă de investigații.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI