25.5 C
Paşcani
vineri, iulie 23, 2021
25.5 C
Paşcani
vineri, iulie 23, 2021

Notele la Bacalaureat nu vor mai fi publice pe internet sau la vizier

Ultimele știri

Rezultatele la Bacalaureat şi alte examene naţionale nu vor mai fi publice. Noua regulă a Ministerului Educaţiei prevede ca notele de la Bac să nu mai fie afişate la liber, pe Internet, astfel încât oricine să le poată vedea. 

În curând, mediile la Bacalaureat şi celelalte examene naţionale vor fi cunoscute doar de candidaţi şi de familiile lor. Noua regulă vine odată cu prevederile ce privesc datele cu caracter personal. Chiar de vineri intră în vigoare aceste norme care ating şi sistemul de educaţie din România. Va dispărea celebrul avizier din curtea şcolii, unde erau afişate notele pentru fiecare elev în parte, după examenul de Bacalaureat şi nici pe edu.ro nu vor mai fi publice. Notele vor rămâne la dispoziţia elevului şi a  familiei, dar printr-un sistem în care doar ei îşi pot verifica rezulatele.

Foarte probabil însă, această regulă nu va putea fi aplicată şi când vor fi afişate rezultatele la Bacalaureat 2018 , din cauza timpului foarte scurt.

Ministerul Educaţiei lucrează însă la acest sistem, pentru a fi implementat cât mai curând. Foarte posibil, va fi valabil la următoarea sesiune.

Şi firmele din România care operează date cu caracter personal se supun aceloraşi reguli. Vor trebui să angajeze un om care să supravegheze aceste date, iar în caz contrar ar putea fi aemndate cu până la 4 procente din cifra lor de afaceri.

Sursa Observator

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
25.5 ° C
26.2 °
25.1 °
60 %
1.9kmh
100 %
vin
25 °
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI