More

  Noi puncte de lansare a rachetelor antigrindina, in judetul Iasi


  Judetul Iasi ar urma sa fie protejat de inca patru noi puncte de lansare a rachetelor antigrindina, iar la Iasi va fi infiintat Centrul National Antigrindina. Noutatile au fost anuntate la sfarsitul saptamanii trecute de ministrul Agriculturii, Petre Daea, venit in vizita in judet.


  Extinderea va asigura o protecție eficientă a culturilor agricole, amenințate adesea de căderile de grindină, dar va proteja și comunitățile din localitățile afectate de fenomene meteo extreme.

  Mai mult, ministrul Agriculturii a anunțat că și în țară vor fi înfiinţate 65 de noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină, acesta continuând investiţiile în lupta pentru combaterea grindinei, urmând ca în 2020 să fie protejate peste 2,5 milioane de hectare de teren, se arata intr-o postare pe Facebook pe pagina Consiliului Judetean Iasi.

  Am lărgit aria de intervenţie şi ne ducem spre zona de vest a ţării, spre zona de centru a ţării, iar de anul viitor prindem toată suprafaţa ţării. Vom procura și cele doua avioane pe care le vom folosi pentru a duce această iodură de argint acolo unde specialiştii vor considera necesar ca punct de intervenţie. Aici e vorba de o conduită unitară şi de o acţiune de specialitate„, a precizat ministrul Daea.

  Avand in vedere vremea capricioasa din ultima perioada, ministrul Agriculturii a mai anuntat si faptul ca din cele 123 de rachete lansate pentru combaterea grindinei in Moldova, cele mai multe au fost din judetul Iasi. 84 au plecat din punctele Valea Racului, Ruginoasa, Hodora, Coarnele Caprei şi Sârca.

  Mentionam ca județul Iasi are, în acest moment, cea mai mare suprafaţă protejată cu instalaţii antigrindină, numărul total al acestora urmând să ajungă la 18, anunta autoritatile.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei este întreruptă în Deleni (p) şi Maxut

  În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situație de a nu furniza apă potabilă în ziua de...

  OMS: Lumea nu se va întoarce, în viitorul apropiat, la normalul de dinaintea pandemiei

  „Lumea nu se va întoarce, cel puțin în viitorul apropiat, la normalul de dinaintea pandemiei”, atrage atenția directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform CNN. În cadrul...

  Greutatea ideală în funcție de înalțime, vârstă și constituție. Câte kilograme e normal să ai

  Greutatea ideală variază în funcție de înălțime și vârstă. Dacă ți-ai făcut vreodată griji privind felul în care arăți și nu ești sigur sau sigură dacă ar...

  Opinii