-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Noi modificări în energie, cum ar urma să se calculeze facturile

Magazinele au anunțat deja că își vor scurta programul de funcționare ca să facă economie de energie.

Schimbarea ar urma să prevadă un calcul pe baza consumului curent. Adică, în baza consumului din luna pentru care se emite factura. Practic pentru cei care fac economie de la o lună la alta vor fi răsplătiți cu facturi mai mici, indiferent de consumul din trecut.

În acest context, nu doar consumatorii casnici se pregătesc să economisească. După ultimele modificări la ordonanța de urgență, magazinele nu se mai bucură de plafonare. Mai multe lanțuri comerciale se pregătesc să ia măsuri.

Începând de luni, 26 septembrie, programul de duminică al magazinelor Lidl se va scurta. Magazinul va functiona între orele 8 și 18. Și alte lanțuri de supermarketuri, precum Kaufland, Profi sau Mega Image, se pregătesc să ia măsuri similare.

Spre exemplu, reducerea iluminatului din vitrine sau renunțarea la magazinele non-stop. Primul pas va fi însă reducerea programului.

Mașinile electrice sunt vizate și ele. Supermarketurile urmează să anunțe șoferii că nu își vor mai putea încărca gratuit mașinile electrice în parcările lor.

Sursa Romania Libera

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow