Ajunsa la cea de-a 15a editie in Romania, Noaptea Muzeelor a devenit unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale.  Căutătorii de comori pentru suflet pot face tururi prin muzee, galerii de artă, monumente, case memoriale, locuri unde au trăit artiști și în care sunt expuse colecțiile lor.

Si in zona municipiului Pascani si-au anuntat participarea institutiile culturale, care isi deschid larg portile pentru a-i primi pe toţi cei care doresc să pătrundă în misterele trecutului, devenind spaţii deschise pentru orice fel de public.

Asadar, in seara de sambata, 18 mai, sunteti invitati sa vizitati  Muzeul Municipal Paşcani, deschis pentru public  între orele 17:00-24:00.

De asemenea, Palatul ”Alexandru Ioan Cuza” își deschide porțile pentru vizitatori, în intervalul orar 15.00-23.00, iar Centrul Cultural Ruginoasa va invita sa vizitati expozitia etnografica permanenta ,,De la lume adunate…’’ si expozitia de fotografie veche ,,Ruginoasa de ieri si de azi’’ incepand cu ora 18:00.

Vizitatori primeste si punctul muzeal ,,Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos, in intervalul orar 18.00 – 01.00.

Accesul este gratuit.

Mentionam ca in Romania, evenimentul este organizat de catre Reteaua Nationala a Muzeelor. Noaptea Muzeelor este un eveniment care contribuie la conturarea identității culturale europene iar in fiecare an se alatura organizatii culturale noi : galerii de arta, studiouri creative sau de testare a noilor tehnologii, teatre, , universitati, biblioteci s.a.

Lista competa a muzeelor care pot fi vizitate o puteti vedea pe site-ul http://noapteamuzeelor.org

Slider


Slider