14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Nesimţire şi mult tupeu: campanie electorală în şcoală!

O şcoală din Paşcani a fost vizitată de ministrul Educaţiei pe 13 iulie 2020. Evenimentul a fost pregătit şi valorificat public de liberali, în timp ce directorul unităţii a fost anunţat cu câteva ore înainte de sosirea musafirilor. În urmă au rămas câteva chestiuni de analizat, pentru că în şcoală nu ar trebui să se facă politică! Şi un hârdău cu vorbe grele din partea consilierului Claudiu Bodoasca, care merita un răspuns.

Prima întrebare: Cine a organizat evenimentul?

Era normal ca directorul şcolii să fi făcut o astfel de invitaţie ori măcar şefa ISJ sau ministrul Educaţiei să se fi deplasat la Paşcani din proprie iniţiativă. Ei bine, acţiunea a fost pusă la cale de organizaţia PNL Paşcani şi preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe, aşa cum reiese dintr-un comunicat de presă transmis cu o zi înainte.

„…Ministrul învățământului, educației şi cercetarii a dat curs invitației adresate de Organizația PNL Paşcani şi a preşedintelui PNL Iaşi – dl COSTEL ALEXE, unul din cei mai activi miniştri ai actualului guvern…” – Departamentul de comunicare PNL Paşcani.

A doua întrebare: Cu ce scop a fost organizată întâlnirea?

Din acelaşi comunicat de presă reiese că:
„… Scopul vizitei este de a lua la cunoştință de starea învățământului din municipiul Paşcani, baza materială şi propunerile de îmbunătățire a cadrelor didactice şi directorului instituției – dna DANA ORĂŞĂNU…”

Se înţelege că şefa de la ISJ Iaşi şi ministrul Învăţământului nu ştiau, deşi trebuiau să ştie, ce se întâmplă în învăţământul păşcănean, mai ales la şcoala făcută preş pentru liberali. Iar pentru a afla, nu au fost suficiente canalele uzuale de comunicare, ci a fost nevoie de o vizită aranjată de şefii de la PNL Paşcani şi Iaşi.
Mai mult, şcoala preferată de liberali nu este singura din oraş şi nici măcar cea mai bună sau specială.

În realitate a fost o veritabilă demonstraţie de forţă, o campanie de imagine pusă la cale de noul staf de campanie al candidatului Marius Pintilie.
El a vrut să arate că are sprijin politic, la nivel înalt, că miniştri şi şefi de instituţii, colegi de partid sau simpatizanţi vin la Paşcani când are el chef şi că tuturor celor din fotografie le-ar păsa de educaţie, profesori şi elevi.
Să fim serioşi…!
În declaraţia de presă, Pintilie nu a vorbit despre problemele sau beneficiile concrete ale şcolii, după vizita ministrului. Cu tupeu şi nesimţire şi-a făcut campanie electorală!

„… Consider că Pascaniul nu trebuie uitat, cum a fost până acum uitat de cei care l-au condus… Organizaţia noastră, PNL Paşcani, a făcut tot posibilul ca Pascaniul să fie în prima linie…”

Aşadar nu vizita ministrului Educaţiei la o şcoală din Paşcani este problema, aşa cum în mod mincinos a prezentat domnul consilier Claudiu Bodoasca, prezent şi el la eveniment.
Faptul că un partid, un candidat, organizează o astfel de întâlnire în prag de campanie electorală, fără ştirea şi acordul directorului, pentru ca, la final să fie făcute declaraţii politice în beneficiul partidului şi pentru atacarea adversarilor, este inacceptabil!
Să ne aducem aminte că primarul şi consilierii au fost criticaţi pentru că au participat la festivităţile de deschidere a noului an şcolar sau la alte activităţi ale şcolilor, deşi nimeni nu a îndrăznit să facă declaraţii politice!

Marius Pintilie, nu a fost prezent în şcoală în calitate de consilier local, de reprezentant al comunităţii. De altfel nici primarul şi nici consilierii locali de altă culoare politică, nici măcar toţi cei din Comisia de Învăţământ a legislativului local nu au fost invitaţi la întâlnirea cu ministrul Educaţiei.

Preşedintele PNL Paşcani a fost organizatorul şi principalul beneficiar de imagine, el a vorbit despre implicarea partidului, nu a administraţiei locale.

Iată încă un argument, tot din „grădina” PNL Paşcani. Claudiu Bodoasca explica pe înţelesul tuturor cum stă treaba cu miniştrii PSD şi PNL şi cum prin vizita ministrului Educaţiei, „PNL Pașcani reușește să pună pe harta politicii naţionale acest oraş…”)))

” … Câți miniștri PSD au venit la Pașcani, atunci când PSD era la guvernare?
Nici unul!!! Pentru guvernarea PSD – Dragnea, ieşenii, în general, nu au contat, iar cei din conducerea PSD, inclusiv cei de la Pașcani, au contat doar ca slugi bune să le susțină hoția şi lupta împotriva justiţiei. Sper că nu ați uitat cum se mândrea primarul Pașcaniului de faptul că și el are două dosare penale, la fel ca Dragnea.
Faptul că PNL Pașcani reușește să pună pe harta politicii naţionale acest oraș, ce pentru guvernările PSD nu a existat, pentru ziaristul de casă al PSD şi doamna „catastrofă administrativă”, este un lucru de neiertat. Învățați doar cu poziția de slugi, așezate în genunchi în fața conducătorilor de la centru, cei din PSD Pașcani nu pot concepe că păşcănenii se pot bucura de respect şi atenție, din partea celor ce îi conduc… „

PS: Din nou, acelaşi truc ieftin folosit de comunişti. „Dacă nu eşti cu mine, eşti împotriva mea…” Ziariştii care critică derapajele liberalilor sunt consideraţi pesedisti, iar viceprimarul care a reuşit să acceseze fonduri europene, cum nu a avut niciodată Pascaniul, ar fi o „catastrofă administrativă”. De la Bodoasca, citire…))

Alte articole