4.9 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Movila: Guvernul trebuie sa mărească pensiile persoanelor vârstnice (P)

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, #PMP reia solicitarea ca Guvernul să mărească pensiile bazate pe contributivitate cu 25% pentru toţi părinţii şi bunicii noştri. Ei au construit România aşa cum o ştim noi astăzi şi trebuie să arătăm recunoştinţă în fiecare zi, nu doar cuvinte sforăitoare o dată pe an cum fac cei aflaţi vremelnic la Putere.

Legea spune clar că pensiile trebuie majorate cu inflaţia și cu un procent semnificativ din creşterea salariului mediu brut. Ea trebuie respectată.

Mai mult, execuţia bugetară arată că există bani pentru o asemenea măsură, altfel absolut necesară având în vedere prăbuşirea puterii de cumpărare a oamenilor sub presiunea creşterii preţurilor.

Majorarea cu 25% a pensiilor din România ne-ar plasa în continuare sub pragul de 9,4% din PIB la care ne-am angajat prin PNRR şi ar permite o reformă a sistemului de pensii.

La mulţi ani, dragi bunici şi părinţi ajunşi la vârsta pensiei. Vă doresc multă sănătate şi bucurii alături de cei dragi, dar şi să împărţiţi cu cei mai tineri înţelepciunea pe care aţi acumulat-o!

Petru Movila – președinte PMP Iași

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow