0.8 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Movila: Despre ordinul de protecţie şi ordinul de restricţie pentru protejarea victimelor violenţei în familie ( P)

În 2010, datorită colaborării cu un ONG din Iaşi, am depus un proiect de lege care a introdus pentru prima dată în România ordinul de protecţie şi ordinul de restricţie pentru protejarea victimelor violenţei în familie. În 2012 a şi devenit lege, promulgată fix de 8 martie. Nu spun că legea a fost perfectă pentru că de-a lungul timpului a suferit modificări necesare.
Astăzi, de „Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor” mă bucur să aduc aminte de această lege, una dintre cele mai importante pe care le-am avut în timpul mandatelor mele în Parlamentul României. A fost o mare reuşită pentru că la momentul depunerii proiectului de lege eram singura ţară din UE care nu pedepsise niciun caz de violenţă domestică, iar victimele erau obligate de lege să locuiască cu agresorul.
Sunt mii de persoane, femei în principal, care au beneficiat de protecţia oferită de această lege. Demersurile pentru perfecţionarea cadrului legislativ trebuie continuate. Sper ca, în următorii ani, să putem corecta cât mai mult întregul sistem, în aşa fel încât protecţia victimelor violenţei în familie să fie implacabil.

Petru Movila – președinte PMP  Iași

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow