-4.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Expertize sofisticate pentru a lămuri moartea unei femei în faţa primăriei din Târgu Frumos

Încercând să traverseze în faţa primăriei Târgu Frumos, o bătrână a fost agăţată de o autoutilitară şi târâtă aproape 100 de metri sub vehicul. Şoferul acordase prioritate altor pietoni, dar plecase înainte de a se asigura că nu mai vrea nimeni să treacă strada.

În primă instanţă, judecătorii au apreciat că este vorba de un accident produs din culpă comună şi, la limită, l-au condamnat pe şofer cu suspendare. Soluţia magistraţilor nu a mulţumit însă pe nimeni. Procurorii, rudele victimei şi asigurătorul au declarat apel. A făcut o contestaţie şi şoferul, neavând ce pierde.

Un şofer din spatele autoutilitarei vedea cum ies lucruri de sub maşina din faţă

Tragicul accident s-a petrecut în dimineaţa zilei de 6 martie 2020, în jurul orei 9.45. Prahovean de origine, Cristian Matei era şofer profesionist, făcând frecvent transporturi de marfă în ţară. În dimineaţa respectivă, se îndrepta spre Iaşi, la volanul unei autoutilitare DAF cu semiremorcă. În faţa primăriei Târgu Frumos, a încetinit în dreptul trecerii de pietoni până la o viteză de 3 km/h, fără a opri însă complet. Au trecut doi pietoni într-un sens, doi în celălalt, iar Matei a demarat pentru a-şi continua drumul. În acelaşi sens cu el, venind deci din spatele autoutilitarei, pe trotuar, circula şi M.G., în vârstă de 79 de ani. Ajunsă în dreptul trecerii de pietoni, s-a angajat şi ea în traversare, pe zebră. A fost lovită însă de partea din faţă a autoutilitarei, fără ca şoferul să sesizeze impactul. A căzut, ajungând sub autovehicul, acesta continuându-şi drumul. O femeie trecând prin zonă a povestit ulterior că bătrâna părea grăbită să treacă strada. Prinsă sub maşină, M.G. ţipa, fără ca şoferul să pară a auzi. Aflat în spatele autoutilitarei, şoferul unui VW nu a văzut impactul, dar i s-a părut suspesct să vadă, lăsate în urmă de DAF, cumpărăturile pe care femeia le avusese într-o sacoşă şi, ulterior, gluga hainei pe care o purta aceasta. După aproape 100 de metri, corpul victimei a ieşit de sub autoutilitară, rămânând inconştientă pe carosabil, moment în care şoferul VW-ului a oprit şi a sunat la 112. Matei a oprit după alte câteva zeci de metri, în dreptul unei benzinării. Simţise două şocuri puternice atunci când semiremorca trecuse peste trupul lui M.G.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow