15.2 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022

„Monica rezolva tot” anchetata de DNA. Inca un caz de escrocherie: 5000 de euro platiti in Primarie, pentru doua posturi

Ies la lumina tot mai multe cazuri de escrocherie puse la cale Monica Oneata, un inspector din cadrul Primariei Pascani. De ani de zile, „Monica rezolva tot” – asa cum este cunoscuta in municipiu si comunele din imprejurimi, se foloseste de functie si relatiile de serviciu pentru a incasa bani de la cetatenii naivi, in schimbul unor promisiuni de angajare in serviciile publice , de obtinere a unor avize/ autorizatii sau documente.

BIT TV va prezinta cazul a inca doua victime care au depus o reclamatie la Parchetul din Pascani, pe 24 noiembrie anul trecut. Dosarul cu numarul 980/p/din 2021a ajuns in atentia procurorilor DNA iar pe 11 ianaurie a.c. victimele au fost chemate sa dea declaratii. Este vorba despre un barbat de 57 de ani si sora acestuia, ambii din Valea Seaca.

Fiecare a platit cate 2500 euro pentru a obtine un loc de munca la Primaria Pascani. Plata a fost facuta in octombrie 2020, chiar in biroul de la Registratura, cu putin timp inainte ca noul primar al municipiului sa depuna juramantul.
Banii au fost incasati de Monica Oneata, povesteste una dintre victime. Au ajuns la ea dupa ce a auzit de la o cunostinta ca se ocupa cu astfel de angajari in Primarie. I-a dat si un dosar cu acte! Barbatul se astepta sa fie angajat la Biroul Agricol, iar femeia, oriune era un loc liber in Primarie.

Apoi au inceput mesajele de amanare, pe telefon si Whatsapp. In primele luni, dupa tranzactie Monica a motivat ca are nevoie de timp pentru a aranja lucrurile, dupa ce s-a schimbat conducerea Primariei. Pe 11 martie 2021 victimele primesc inca un mesaj: De miercuri incepeti munca, marti vin actele de la Iasi… S-a asteptat de la ITM Iasi , Revisal-ul…”

Dar promisiunile au ramas neonorate… . Au urmat zeci de mesaje pentru recuperarea banilor. In unul dintre ele se face referire la un alt personaj, “ domnul imbecil” care ar avea o parte din banii respectivi.

Ultimul dintre mesaje este din 13 ianaurie 2022 in care Monica Oneata recunoaste ca are de inapoiat 5000 de euro.

Salariata Primariei a fost cercetata administrativ si de o comisie de disciplina din cadrul administratiei locale, in urma dezvaluirilor facute de BIT TV, dar fara nici un rezultat. Reprezentantii Primariei au anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca nu a fost luata nici o masura pe motiv ca ea nu a recunoscut nici una dintre acuzatii iar cazierul este curat in urma reabilitarii. In schimb, a beneficiat de o majorare substantiala a salariului, conform Hotararii nr 115 din 30 iulie 2021 printr-o dispozitie a primarului emisa la sfarsitul anului trecut.

Mentionam ca Monica Oneață a fost trimisa in judecata la Tribulul Iasi pentru complicitate la delapidare în formă continuată, într-un alt dosar în care apare ca inculpat și fostul jurist al primăriei, Lucian Cojocaru, cercetat pentru înșelăciune.
De asemenea impotriva salariatei Primariei mai sunt inca cel puțin trei plângeri penale depuse la Poliția Municipiului Pașcani, care au fost declinate Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. Primul care a luat atitudine este Vasile Secară din Pascani care i-a dat aproape 30 000 lei in schimbul promisiunii ca va reuși sa obțină actele necesare pentru construirea unei case pe un teren aflat in extravilanul municipiului. Banii au fost recuperati imediat dupa difuzarea stirii, iar victima a depus plangere penala. La scurt timp de la interventia păscaneanului o alta tanara sustine a fost pacalita de Monica Oneata. Tatal tinerei povesteste ca salariata Primariei i-a cerut suma de 1500 euro pentru angajarea fiicei sale la Registratura institutiei, iar dupa cateva zile a mai solicitat si a primit inca 1000 lei pentru actele de la dosar.
O alta victimă a fost de asemenea abordata de Monica Oneata, insa de aceasta data cu promisiunea ca ii va face rost de o repartitie pentru o locuinta sociala, la blocul Primariei. In schimb i-a cerut 1000 de euro, pe care victima i-a achitat, insa problema nu a mai fost rezolvata. De asemenea salariata Primarieia a fost condamnata si retinuta in anul 2009 pentru a executa o pedeapsa de trei luni de puscarie pe motiv ca a furat din banii publici 17 000 lei, in anii 2003- 2004, atunci când era casierul instituției.Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow