14.1 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de pe domeniul public, fara fii tras la raspundere. In cateva zile, o societate a pus jos patru arbori, pentru inlocuirea unei retele de gaz metan. Lucrarile au inceput saptamana trecuta pe strada Garii in apropiere de podul peste calea ferata.

Consilierul Sorin Olariu sustine ca i-a surprins pe muncitori in timp ce au taiat trei arbori cu un diametru de 20 de cm si i-a atentionat ca este ilegal. In cursul zilei de marti, 18 ianuarie a mai fost taiat inca un copac, pentru continuarea lucrarilor.

Din acest motiv consilierul pascanean a sesizat Politia Locala, pentru furt. Olariu a mai spus ca societatea are autorizatie de la Primarie dar pentru o interventie pe trotuar, nu in zona verde.

Lucrarile au fost verificate de Politia Locala. Comandantul Vasilica Avasiloaeia precizat ca societatea are autorizatie de la Primarie dar trebuie sa readuca terenul la forma initiala Interventia nu ar fi fost posibila fara inlaturarea copacilor, spune seful Politiei Locale dar trebuie sa fie plantati altii, in locul celor taiati.

Mentionam ca in anul 2021 administratia locala a scos arbustii ornamentali de pe Esplanada desi erau inca verzi, pentru a fi inlocuiti cu mesteceni. De asemenea a fost scos si gardul verde de protectie de pe Aleea Parcului care duce spre Palatul “Cantacuzino”, pentru a fi inlocuit cu gazon.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow