22.9 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
22.9 C
Paşcani
joi, august 5, 2021

Modificari privind taxa de salubritate, pentru pascanenii cu situatii speciale

Modificari la regulamentul privind taxa de salubritate pentru cetatenii cu situatii speciale

Tot mai multi pascaneni vin in audiente pentru a se plange de taxa de salubritate. Mare parte dintre ei sunt cetateni din suburbii sau batrani care fie nu au facut cererea la timp si sunt nevoiti sa plateasca pentru patru persoane indiferent de cate locuiesc in casa sau la care masina de gunoi nu ajunge. In audientele de astazi, mai multe cazuri de acest gen au fost prezentate primarului Dumitru Pantazi.

Ca urmare, a acestor situatii, edilul municipiului a precizat ca va initia un proiect de hotarare, ce va fi propus spre dezbatere si vot in cadrul unei sedinte de Consiliu Local, cel mai probabil in aceasta luna, pentru cateva modificari la regulamentul privind taxa de salubritate.

Intr-o postare pe retelele de socializare, Dumitru Pantazi sustine ca au fost informați directorul societății de salubritate dar și șefa de la Finanțele Publice Locale pentru a fi luate măsuri astfel incât în acele cazuri unde s-a impus taxa din oficiu pentru 4 persoane să fie făcută regularizare la plată, dar și acolo unde sunt cazuri izolate de persoane ce locuiesc în zone unde nu ajunge mașina de colectare, sau pentru cei care au venituri foarte mici sau au o situație specială. Se vor face consultări și vor fi făcute amendamentele necesare pentru a se evita pe viitor astfel de situații.

Menţionăm că de la 1 ianuarie 2018 toţi păşcănenii sunt nevoiţi să achite taxa de salubritate de 10,16 lei de persoană, pe lună, în locul facturării serviciului pe bază de contract. Plata se face semestrial, în aceleaşi condiţii ca taxele şi impozitele locale.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.9 ° C
27.2 °
18.7 °
41 %
5.4kmh
46 %
joi
23 °
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
32 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI