Un dealer de droguri din Iaşi a ajuns principalul furnizor de canabis, ecstasy şi MDMA al mai multor cluburi din oraş după ce a apelat la o metodă inedită de a face rost de clienţi. Timp de mai multe luni, el a oferit stupefiantele gratuit celor interesaţi pentru ca apoi, la primele semne de dependenţă, totul să fie pe bani. A reuşit astfel să vândă cantităţi impresionante de droguri.

Detalii incendiare ies la iveală dintr-un proces de trafic de droguri în care un tânăr de 24 de ani este judecat din arest preventiv. Tri­bunalul Iaşi a finalizat, recent, o motivare în care relevă cum se comercializează drogurile în clu­burile din Iaşi şi cum, pentru a face rost de clienţi pe viitor, dealerii pur şi simplu dau gratuit stupefiantele tinerilor, chiar şi minorilor.

Speţa dezvăluită de judecători îl vizează pe Vlad Huţanu, care a fost condamnat la patru ani de închi­soare cu executare pentru trafic de droguri, însă al cărui proces s-a reluat zilele trecute la Curtea de Apel Iaşi.

Droguri date cu ajutorul barmanilor

Vlad Huţanu a ajuns pentru prima dată în vizorul oamenilor legii în 2014, atunci când a fost depistat de poliţişti cu droguri. Fiind o cantitate mică, procurorii au dispus renunţarea la urmărire penală, fără să ştie că tânărul nu se cuminţise ci abia începuse „carie­ra“ infracţională. Astfel, din vara anului 2014 şi până în toamna anului 2017, Huţanu a făcut rost şi a vândut în jur de 2 kilograme de canabis, 200 de comprimate de ecstasy şi alte 35 de grame de MDMA pulbere. Huţanu nu doar vindea stupefiante, ci şi consuma, după cum a recunoscut în audierile de la DIICOT.

Anchetatorii au aflat că, începând cu anul 2014, Huţanu a început să frecventeze un club cu specific tehno unde se consumau şi droguri, precum şi un alt local considerat „de fiţe“ din zona Ciric.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Slider