12.8 C
Paşcani
joi, iunie 1, 2023

Ministrul Dezvoltării, întalnire cu primarii pentru proiectele de investiții

Tolba cu promisiuni privind proiectele de investitii in judetul Iasi s-a revarsat joi, 13 ianuarie, la Iasi, unde a avut loc o intalnire cu primarii si ministrul Dezvoltarii, Attila Cseke. In municipiul Pascani, la nivel de vorbe deocamdata, planurile prin programul Anghel Saligny ar fi asfaltarea unor strazi, grupate in trei proiecte.

Primul, cel pentru care Primaria se asteapta sa primeasca sigur banii, este de aproape 10 milioane de lei. Din aceasta suma ar urma sa fie amenajate strazile Soseaua Nationala, Plaiesilor , Victoriei, Amurgului, Brates si Musatinilor. Vor fi 4 km de asfalt si 8142 m de trotuare, pretul estimat fiind de 1,6 milioane de lei/km. Despre aceste investitii a vorbit si deputatul liberal, Sorin Nacuta, la emisiunea Pulsul Zilei, difuzata de BIT TV.

Celelalte doua loturi de strazi vor urma sa intre in competitie, precizeaza administratia locala intr-o postare pe Facebook. Intr-unul este vorba despre modernizarea strazilor Aleea 22 Decembrie, Stanelor, 16 Februarie, Nicolae Balcescu si Petru Rares iar pretul estimat pe km este de peste 1,5 milioane lei, iar in celalalt, cu cele mai putine sanse de finantare sunt incluse strazi cu putine case: Matei Basarab, Salcamilor, Nuculet, Trandafirilor si Frunzelor. Investitia este estimata la aproape 4,6 miliaone lei, pentru 2,6 km de asfalt, la un pret de 1,26 milioane lei pe km.

Tot in intalnirea de joi de la Iasi s-a discutat si despre posibilitatea de obtinere a fondurilor prin PNRR – Programul National de Redresare si Rezilienta. Deocamdata liniile de finantare nu sunt deschise, dar intr-o postare pe Facebook, Primaria Municipiului Pascani spune ca intentioneaza sa depuna proiecte pentru achiziția de autobuze electrice, stații de încărcare electrică, eficientizare energetică pentru clădiri publice și clădiri rezidențiale si piste de biciclete.

Tot pe tema investitiilor din localitatile din judet, ministrul Dezvoltarii a fost joi si in orasul Harlau, intr-o vizita la blocurile ANL. Una dintre prioritățile administrației locale este finalizarea construirii celor patru imobile, care însumează 48 de apartamente.

Primarul, Radu Curcă, a precizat că locuințele ANL vor fi repartizate tinerilor cu vârstă sub 35 de ani, în baza unor anchete sociale.

De asemenea, administrația locală încearcă să obțină fonduri guvernamentale pentru reabilitarea casei de cultură, modernizarea bazei sportive și construirea cel puțin a unei creșe pe liniile de finanțare ale MDLPA.

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow