11.2 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

Ministerul Mediului cere urgentarea închiderii depozitului din Hîrlău

În cadrul vizitei avute ieri la Iaşi, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu a subliniat importanţa închiderii cât mai rapide a depozitului de deşeuri neconfirm din Hîrlău, astfel încât România să evite un nou motiv de infrigement şi penalizări * totodată, ministrul Mediului va lansa un program de educaţie pentru tineri, în scopul conştientizării colectării selective a deşeurilor.

Situaţia depozitului neconform de la Hîrlău a intrat în atenţia ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, care a vorbit ieri la Iaşi de paşii rămaşi pentru punerea în mişcare a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a dat asigurări că va aloca fonduri din bugetul judeţului pentru închiderea depozitului, cu 90% din lucrările programate pentru finalizare. Conform unui raport aprobat recent în plenul CJ Iaşi, termenul de finalizare a acestei etape este octombrie 2018, pentru eliminarea problemelor legate de nefinanţarea lucrărilor. „Mă bucur că domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi a rezolvat problema şi a găsit soluţia pentru ca depozitul de deşeuri municipale de la Hîrlău să poată să fie închis iar România, pe această speţă, să nu aibă procedură de infrigement. Cunoaştem că din cauza unor fenomente meteorologice extreme, acest depozit care nu a fost proiectat conform normelor în vigoare, dealul s-a surpat şi a trebuit găsită altă soluţie. Prin investire de bani de la CJ acest depozit neconform în procedură de infrigement, am promisiunea că va fi finalizat anul viitor. Domnul preşedinte Maricel Popa şi consilierii judeţeni şi-au luat responsabilitatea că undeva la începutul lunii iunie-iulie, acesta va fi finalizat”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, la Iaşi.

 

Continuarea pe Evenimentul

DE LA ACELAȘI AUTOR

Urșii polari ar putea dispărea până la sfârșitul acestui secol, din cauza încălzirii globale

După cum se știe, gheața arctică a scăzut constant în ultimii ani, de când s-a început monitorizarea...

Când se schimbă ora? Ora de iarnă este considerată cea standard

Este tot mai întuneric zilele aceastea și nu numai din cauza vremii. Am trecut deja de echinocțiul...

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI