16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023

Garda de Mediu din Iaşi a oferit 15 laptopuri elevilor din Mirceşti

În cadrul concursului „Let’s Be Eco”, organizat de Garda Naţională de Mediu împreună cu „Let’s do it, România”, şcoala ieşeană „Vasile Alecsandri” din localitatea Mirceşti au câştigat un premiu destul de consistent. În cursul zilei de miercuri, reprezentanţii Comisariatului Judeţean Iaşi au mers şi au înmânat 15 laptopuri, şcoala numărându-se printre cei 33 de câştigători naţionali.

„Instituţia de învăţământ a fost singura câştigătoare din judeţul Iaşi, dintr-un număr de 717 de şcoli participante din ţară. Prin această competiţie ne-am propus să oferim şcolilor din mediul rural calculatoare pentru dotarea laboratoarelor de informatică. În acest scop, Garda de Mediu a disponibilizat câteva sute de laptopuri pentru a fi reutilizate în cadrul unităţilor şcolare.

Concursul de creaţie şi reutilizare creativă, bazat pe conceptul de economie circulară, se doreşte a fi un exemplu de bune practici şi pentru alte instituţii publice din ţară”, a precizat Gheorghe Bacuşcă, comisar şef în cadrul Comisariatului Judeţean Iaşi. Laptopurile au fost primite de către dascăli şi copii cu bucurie, ca răsplată pentru implicarea în procesul de informare şi conştientizare privind protecţia mediului.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow