2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Garda de Mediu din Iaşi a oferit 15 laptopuri elevilor din Mirceşti

În cadrul concursului „Let’s Be Eco”, organizat de Garda Naţională de Mediu împreună cu „Let’s do it, România”, şcoala ieşeană „Vasile Alecsandri” din localitatea Mirceşti au câştigat un premiu destul de consistent. În cursul zilei de miercuri, reprezentanţii Comisariatului Judeţean Iaşi au mers şi au înmânat 15 laptopuri, şcoala numărându-se printre cei 33 de câştigători naţionali.

„Instituţia de învăţământ a fost singura câştigătoare din judeţul Iaşi, dintr-un număr de 717 de şcoli participante din ţară. Prin această competiţie ne-am propus să oferim şcolilor din mediul rural calculatoare pentru dotarea laboratoarelor de informatică. În acest scop, Garda de Mediu a disponibilizat câteva sute de laptopuri pentru a fi reutilizate în cadrul unităţilor şcolare.

Concursul de creaţie şi reutilizare creativă, bazat pe conceptul de economie circulară, se doreşte a fi un exemplu de bune practici şi pentru alte instituţii publice din ţară”, a precizat Gheorghe Bacuşcă, comisar şef în cadrul Comisariatului Judeţean Iaşi. Laptopurile au fost primite de către dascăli şi copii cu bucurie, ca răsplată pentru implicarea în procesul de informare şi conştientizare privind protecţia mediului.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce ai de făcut dacă întâmpini probleme la rambursarea ratelor. Alternativa personalizată cu instituţia creditoare

Guvernul a continuat şi după 1 ianuarie 2021 măsurile de sprijin acordate celor aflaţi în dificultate de...

La Poştă nu se cere Certificatul verde

Toţi clienţii Poştei Române vor avea acces în unităţile poştale din întreaga ţară fără a fi nevoiţi...

Certificatul Covid ar putea fi OBLIGATORIU la serviciu

Certificatul verde ar putea să fie obligatoriu la serviciu, afirmă Raluca Turcan. Ministrul Interimar al Muncii spune...

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI