13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Medii mai mari la admitere în liceele păscănene

Absolvenții de școli gimnaziale au aflat joi, 14 iulie, în ce licee vor învăța pentru următorii patru ani, începând din toamnă. Rezultatele repartizării computerizate au fost afișate pe site-ul dedicat de dimineață. În majoritatea cazurilor, mediile de admitere la instituțiile de învățământ au fost mai mari decât cele de anul trecut.

La Colegiul Național Mihail Sadoveanu, ultima medie de admitere a fost 7,60 la Filologie, în timp ce la Științe ale Naturii s-a intrat cu cel puțin 8,02, la Științe Sociale 7,66 iar la Matematică Informatică 8,21.

Note vizibil mai mari au fost la Liceul Teoretic Miron Costin, unde toate ultimele medii de admitere au fost peste 8, cu circa un punct mai mari decât cele din 2021.

Mediile de admitere au crescut și la Colegiul Tehnic CF Unirea, unde ultima medie de admitere a fost 6,09 la Mecanică, urmată de 6,48 la Electric, 6,56 la Comerț, 6,61 la Economic și 7,48 la Științe ale Naturii. În anul 2021, ultima medie de admitere la liceul unirist a fost de 4,16.

La Liceul Tehnologic Mihai Busuioc ultima medie de admitere a fost 5,80 la specializarea Electronică Automatizări, iar la Economic Nicolae Iorga ultima medie de admitere a fost 5,54 la Turism și Alimentație.

La Liceul Teoretic Ion Neculce din Târgu Frumos, cea mai mică medie de admitere a fost 6,29 la Matematică Informatică. În ordine crescătoare, urmează media 6,38 la Științe ale Naturii, 6,99 la Filologie, 7,40 la Științe Sociale și 8,13 la Economic.

La Colegiul Național Ștefan cel Mare din Hârlău, ultima medie de admitere a fost 6,98 la Științe ale Naturii, urmată de 7,33 la Științe Sociale, 7,86 la Filologie, 8,22 la Economic și 8,49 la Matematică Informatică.

De vineri, 15 iulie și până pe 20 iulie, viitorii liceeni sunt așteptați să depună dosarele de înscriere la școlile unde au fost repartizați.

Pe 20 iulie, va fi transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urmă neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere, iar pe 21,22 și 25 iulie, rezolvarea de către comisia de admitere județeană, a situațiilor speciale apărute după etapă de repartizare computerizată.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Invitație la un atelier de pictura pe vase ceramice

Vesti bune pentru copiii pasionați de arta. Casa de...

Turul orașului pe bicicleta, la Targu Frumos

Copiii din Targu Frumos sunt invitati la un tur...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow