Gripa a ucis din nou. Cea mai recentă victimă este un bărbat de 74 de ani din Harghita care avea şi alte probleme de sănătate. Bilanţul negru ajunge astfel la 12 morţi. Alarmant e că patru dintre victime sunt copii. Medicii au o explicaţie, virusul B care circulă la noi, este aparent mai agresiv pentru cei mici. 

După ce au murit patru copii din cauza gripei, camerele de gardă s-au umplut din nou.

Un băieţel a început să se simtă rău acum o săptămână. Medicul de familie l-a diagnosticat cu gripă dar pentru că face febră 40 în continuare, mama l-a adus la spital.

(Reporter): De cât timp aşteptaţi?

(Mama băiețelului): Aproape două ore, dar e mai bine decât la Alexandrescu. Am fost şi acolo şi erau mame care aşteptau de 5, 6 ore.

Medicii au constatat că anul acesta avem multe cazuri de gripă B. Este un virus aparent mai agresiv pentru copii decât pentru adulți şi răspunde mai greu la antiviralele prescrise în mod normal pentru gripa A.

MIHAI CRAIU, medic pediatru: Putem face complicaţii ale gripei. Cele mai reputate sunt la nivelul sistemului nervos central, adică putem face encefalite, putem face reacţii meningiene, copiii pot să facă convulsii febrile.

Continuarea pe Observator
Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider