19.1 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Medici de familie vor să se vaccineze pentru a da încredere pacienţilor

- Advertisement -

Medicii de familie ieşeni intenţionează se se implice cât mai mult posibil în campania de promovare a vaccinării anti-COVID şi vor să îi ajute pe oameni să înţeleagă că vaccinarea este singura şansă de a reveni la o normalitate.

„Dacă nu vom înţelege că este nevoie să ne vaccinăm, pandemia va ţine şi mai mult şi nu vom face altceva decât să punem pe butuci întreaga economie. Şi aşa suntem în pragul unui dezastru, iar dezastrul va fi şi mai mare dacă nu vom fi capabili să înţelegem că vaccinarea este singura salvare. Vaccinul primeşte aprobări de la organisme internaţionale care nu se joacă, iar ideile de teorie conspiraţionistă că vom fi distruşi ca populaţie din cauza acestui vaccin sunt emise doar de oameni care nu au pic de educaţie medicală”, a precizat dr. Anca Deleanu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF) Iaşi.

Astfel, SNMF Iaşi împreună cu Colegiul Medicilor Iaşi vor ca în perioada următoare să se implice în campania de promovare a vaccinurilor şi mai întâi de toate să ofere un exemplu. „Eu vreau să fiu un exemplu, vreau să mă vaccinez şi spun răspicat asta. Trebuie ca pacienţii să aibă încredere în medicul lor de familie pentru că altfel nu putem promova vaccinarea şi să inducem încrederea în vaccin”, a completat dr. Deleanu. Specialiştii spun că în continuare oamenii tind să creadă în teorii conspiraţioniste şi să îşi ia informaţiile din surse nesigure.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow