28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Poliția Locală Pașcani cere majorarea salariilor. Primarul promite sporuri mici

Situatie complicata pentru politistii locali din municipiul Pascani. De ani buni de zile, acestia incaseaza salarii de mizerie si nu beneficiaza de sporuri, iar cheltuielile materiale si de intretinere sunt reduse la minim. Mai exact, ei incaseaza lunar intre 2.000 si 3.000 lei cu tot cu norma de hrana, in functie de studiile pe care le au. Problema a fost adusa in atentia noului primar, iar saptamana trecuta a avut loc o intalnire intre edil si politisti.

Ei au cerut majorarea salariilor, acordarea sporurilor, mai ales a celor pentru zilele de weekend si acoperirea unor cheltuieli minime, de exemplu, cele necesare pentru repararea si spalarea masinilor.

Primarul, Marius Pintilie, a vorbit despre aceste lucruri in conferinta de presa de saptamana trecuta.

Edilul a spus ca este posibil ca incepand de anul viitor, politistii locali sa primeasca mai multi bani. Nu vor fi majorari salariale, dar ar urma sa fie acordate sporurile cuvenite. In functie de veniturile de la bugetul local, acestea vor fi minime sau maxime conform prevederilor legale, spune primarul.

De asemenea, edilul spune ca va fi facut un abonament pentru spalarea masinilor politiei locale.

O alta problema este numarul redus de politisti locali in raport cu misiunile pe care le primesc. Mai ales dupa inceperea pandemie. In aceasta perioada, Politia Locala este in subordinea Politiei Nationale si isi desfasoara activitatea in comun. Comandantul Politiei Locale Pascani a solicitat suplimentarea numarului de politisti, insa este putin probabil ca organigrama sa fie modificata. In schimb, primarul a spus ca va renunta la serviciile politiei locale pentru paza si va aduce paza privata.

Mentionam ca in momentul de fata sunt 23 de politisti activi, din cei 28 angajati, patru sunt suspendati si unul bolnav. Bugetul pentru anul in curs al Politiei Locale este de cca 1,3 milioane de lei.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow