13.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Măsuri pentru protecția străzilor din municipiul Pașcani. Primarul a cerut cântărirea mașinilor de tonaj

Administratia locala din Pascani cere masuri pentru protectia strazilor din municipiu, tranzitate de camioanele care ocolesc lucrarile de la podul din Scheia. Primarul, Marius Pintilie, a precizat in conferinta de presa de joi, 20 mai, ca a facut o solicitare catre Politia Nationala, Consiliul Judeteana Iasi si Compania Nationala de Drumuri pentru a instala un cantar cu regim de permanenta intre Pascani si Targu Frumos. Asta deoarece, exista suspiciunea ca foarte multe camioane sunt incarcate peste limita legala.

Ieri cantarul a fost in zona de la Costesti iar la iesirea din orasul Pascani am avut zeci de camioane care transporta pietris, stationate pe dreapta. Nu avem o problema cu acesti operatori care au activitate economica, dar aparam interesul comunitatii noastre de a avea drumuri bune in municipiul Pascani”, a precizat Marius Pintilie.

In municipiu, camioanele tranziteaza strazile Gradinitei si Moldovei, iar cei care aleg varianta prin cartierul Vatra, circula pe strada Stefan cel Mare. Edilul spune ca daca nu se vor lua masuri, pana in toamna, aceste tronsoane de drum ar putea fi distruse intr-o proportie destul de mare.

De precizat este faptul ca municipiul Pascani este sufocat de traficul greu de pe strada Gradinitei, care s-a intensificat in ultimele zile. Camioanele care fac ruta Roman-Iasi sunt nevoite sa treaca prin Pascani, din cauza blocajului de la podul de la Scheia, intrat in reparatii, de pe drumul national 28. Si cum o problema nu vine niciodata singura, de cateva zile nu functioneaza semaforul din intersectia de la fosta cladire Constructorul. Din aceste doua cauze, pe strada Gradinitei tirurile merg bara la bara, iar nervii soferilor sunt intinsi la maxim. Pascaniul nu va scapa prea rapid de acest disconfort deoarece lucrarile vor dura, conform contractului, opt luni si cuprind reparații la infrastructură și suprastructură, la calea de pod și rampele de acces.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

Cine vor fi directorii de la Școala Gimnazială Specială Pașcani și Gâștești, de anul viitor

Etapa de interviu in cadrul concursului pentru directori s-a finalizat in alte doua scoli din Pascani si...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI