22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Măsuri împotriva zidului de maşini din fata Pieţei Vale. Şmecherii au ocupat parcarea, trotuarul şi pista pentru biciclişti. Cumpărători mai puţini pentru că nu au unde să parcheze VIDEO

 

Măsuri administrative pentru fluidizarea traficului rutier din zona Piaţa Vale. Discuţiile au avut loc astăzi în sala de seminarii a Primăriei, la care au fost invitaţi să participe şi comercianţii care blochează cu maşinile de transport parcarea din faţă.

Şeful Poliţiei Locală a precizat că deşi parcarea ar trebui folosită doar pentru aprovizionare unii comercianţi îşi ţin maşinile acolo, unii dintre ei câte două sau trei, atât pentru vânzarea produselor cât şi pentru depozitare. În acest fel parcarea este blocată aproape tot timpul iar traficul rutier se desfăşoară cu dificultate mai ales în orele de vârf şi duminica. Mai mult maşinile de marfă ocupa şi banda pentru biciclişti iar comercianţii, trotuarele din fata destinate trecătorilor. Comandantul Vasilică Avasiloaei a spus că au fost dată numeroase amenzi dar fără nici un rezultat, pentru că cei în cauză continua să îşi facă de cap în piaţă.

El a propus ca problema să fie discutată şi în Comisia de Circulaţie şi să fie aprobate o serie de restricţii.  Mai exact în parcarea din fata Pieţei Vale să fie interzisă parcarea maşinilor mari de transport, care ocupa şi banda pentru biciclişti şi să fie montate indicatoare rutiere pentru porţiunea de drum dintre intersecţia de la Viosand şi cea de la Colegiul CF Unirea.

Consilierul Sorin Olariu a arătat că din cauza zidului de maşini din fata Pieței Vale,  au de suferit mai ales păşcănenii care aleg să îşi facă cumpărăturile în altă parte, pentru că nu au unde să parcheze. De cealaltă parte sunt şi pieţari care se plâng că le-au scăzut vânzările şi  sunt nemulţumiţi de cei din faţă pe motiv ca au ocupat trotuarele şi parcările.

De asemenea,  ar urma să fie modificat şi regulamentul de functionare al pieţelor aşa încât comercianţii să nu aibă voie să parcheze maşinile decât pentru aprovizionare, câteva ore dimineaţa şi seara, iar piaţa să fie dotată cu cărucioare pentru transportul mărfii. În acest sens va fi stabilit şi afişat un orar.

Noul regulament de functionare al piețelor urmează să fie supus dezbaterii publice iar proiectul de modernizare să fie definitivat în urma consultării cu cetăţenii şi comercianţii.

Totodată se caută soluţii şi pentru încurajarea şi protejarea micilor producători nu a intermediarilor, pentru că păşcănenii să beneficieze de produse proaspete la preţuri mici. Administratorul pieţelor a spus că mulţi producători din satele învecinate prefera să meargă cu marfa în alte localităţi. În schimb la tarabele din Paşcani găsim mai degrabă comercianţi cu marfa cumpărată engros, de la adevaratii producatori sau chiar din magazine, cei care controlează preţurile şi le menţin ridicate.

La discuţii nu au participat şi comerciantii din Piaţa Vale, deşi au fos invitaţi. Unii au spus că nu au ştiut, alţii că sunt ocupaţi. Ei cer adminsitratiei locale să fie lăsaţi în pace şi propun ca soluţie amenajarea de parcări, inclusiv cu plată, în toate cartierele municipiului.

DEZBATERE PENTRU FLUIDIZAREA TRAFICULUI ÎN PIAȚA VALE

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
22.8 ° C
24.1 °
21.7 °
78 %
1.9kmh
0 %
Dum
31 °
lun
34 °
mar
27 °
mie
28 °
joi
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI