More

  Măsuri fără precedent în biserici. Mai multe slujbe, mai puţini credincioşi. Pascanenii sunt sfătuiţi să se împărtăşească, din timp

  Măsuri fără precedent şi în bisericile din Paşcani, în urma deciziilor luate la nivel naţional de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru combaterea epidemiei de coronavirus.
  În cursul zilei de astăzi, în cadrul unei teleconferinţe organizate de Mitropolia Moldovei s-a stabilit că preoţii să oficieze mai multe liturghii în cursul saptamanii, nu doar duminica pentru a evita ca în biserica să se adune mai mult de 100 de persoane, situaţie în care, activitatea unităţii de cult ar urma să fie suspendată preventiv pentru p perioada de timp.

  De asemenea credincioşii sunt îndemnaţi să participe la una dintre liturghii în cursul săptămânii tocmai pentru că duminică să nu fie aglomerat. În cazul în care la slujbe se vor aduna mai mult de 100 de persoane,  doar o parte din ele vor avea acces în biserica iar restul vor asculta slujba de afară, la boxele sistemelor audio din biserici.

  Preoţii vor avea misiunea să îi îndemne pe credincioşi să aibă grijă şi de trup, nu doar de suflet, în perioada postului,  şi să respecte cu strictele regulile de igienă.

  De asemenea spovedaniile şi slujbele pentru Sfânta Împărtăşanie vor fi făcute nu doar înaintea Paştelui în Săptămâna Mare ci şi în celelalte zile, pentru evitarea aglomeraţiei.

  Menţionăm că bisericile nu vor renunţa la slujbele din noaptea de Înviere, acolo unde participa sute sau chiar mii de persoane deoarece acestea vor fi organizate în aer liber.

  Citeste si  Ghid informativ de revenire la școală, pentru elevi, de la Ministerul Educației

  FOTO – PREOT PROTOPOP PAVEL POSTOLACHE

  Citeste si  Înscrierea pentru clasa a V-a: unde puteţi obţine informaţii?

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Salonul Ofertelor Educaţionale 2020 se va desfasura online

  În acest an școlar Salonul Ofertelor Educaţionale se va desfășura în perioada 27- 29 mai și va avea un format inedit, virtual. Organizatorii, Inspectoratul...

  Ghid informativ de revenire la școală, pentru elevi, de la Ministerul Educației

  Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a care vor susține Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureatul pot participa la sesiunile de pregătire a examenelor, programate...

  Înscrierea pentru clasa a V-a: unde puteţi obţine informaţii?

  Săptămâna aceasta începe perioada de înscriere a elevilor de clasa a IV-a în clasa a V-a la colegiile naţionale şi liceele teoretice care nu...

  Opinii