More

  Cursuri online la unele şcoli din Paşcani, altele sunt închise

  După suspendarea cursurilor pentru elevi în perioada 11 – 22 martie a.c. conducerile unităţile de învăţământ din Paşcani căuta soluţii pentru recuperarea orelor şi pentru a ţine legătura cu elevii în acesta perioada de repaus.

  Conform Ministerului Educaţiei profesorii nu sunt obligaţi să fie prezenţi în şcoli, în acesta perioadă, chiar dacă îşi vor primi salariile integral dar decizia aparţine Consiliilor de Administratie a unităţilor de învăţământ.
  De exemplu la Colegiul Mihail Sadoveanu din Paşcani, în aceste zile se fac lucrări de dezinfecţie pentru prevenirea infecţiilor cu coronavirus. Din acest motiv nici profesorii nu vin la şcoală in perioada suspendarii cursurilor. Aici orele ar urma să fie recuperate după întoarcerea elevilor la şcoală conform unui calendar care va fi stabilit ulterior.

  În alte şcoli profesorii încerca să ţină legătura cu elevii, şi în acesta perioada. De exemplu la Colegiu CF Unirea unii profesori fac deja ore online. Trimit teme şi teste elevilor iar aceştia trebuie să le rezolve. Deocamdată nu se ştie dacă aceste ore vor fi recunoscute şi echivalate aşa încât elevii să nu mai fie nevoiţi să facă ore suplimentare.
  De asemenea la Şcoala „Iordache Contacuzino” din Paşcani unii profesori fac pregătire on line mai ales cu elevii care urmează să susţină examenele de evaluare naţională. Aici înscrierile pentru clasa pregătitoare se poate face şi on line dar şi la secretariatul instituţiei.
  Mentionam că la celelalte şcoli din Paşcani urmează să fie luată o decizie privitor la activităţile profesorilor în acesta perioadă.

  Citeste si  Oficialii s-au răzgândit. Elevii vor purta mască pe toată durata examenelor și cursurilor

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Salonul Ofertelor Educaţionale 2020 se va desfasura online

  În acest an școlar Salonul Ofertelor Educaţionale se va desfășura în perioada 27- 29 mai și va avea un format inedit, virtual. Organizatorii, Inspectoratul...

  Ghid informativ de revenire la școală, pentru elevi, de la Ministerul Educației

  Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a care vor susține Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureatul pot participa la sesiunile de pregătire a examenelor, programate...

  Înscrierea pentru clasa a V-a: unde puteţi obţine informaţii?

  Săptămâna aceasta începe perioada de înscriere a elevilor de clasa a IV-a în clasa a V-a la colegiile naţionale şi liceele teoretice care nu...

  Opinii