3.9 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală

 Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul actiunii, pe strada Logofat Tautu din oras, a fost depistata o femeie, în vârstă de 34 ani, din orasul Hirlau, care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Iasi, prin care a fost condamnata la 4 ani  pentru savârsirea infractiunii de evaziune fiscala.

4 ani după gratii își va petrece o femeie în vârstă de 34 ani din Hîrlău după ce în urmă cu ceva timp a fost administratorul unei societăți. Aceasta a dispus înregistrarea în documentele legale si în acelasi timp a declarat la organele fiscale operatiuni comerciale de achizitie care nu avusesera loc în realitate, precum si cheltuieli fictive în scopul diminuarii masei impozabile si sustragerii de la plata obligatiilor fiscale, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la 428.581 lei.

“La data de 14 martie a.c., poliţiştii Poliţiei oraşului Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă pentru depistarea  şi clarificării situaţiei persoanelor urmărite. În cadrul acţiunii, pe str. Logofăt Tăutu din oraşul Hîrlău, a  depistată o femeie, de 34 ani din oraşul Hîrlău, care posedă mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Iaşi, prin care a fost condamnată la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Instanţa de judecată a reţinut în sarcina acesteia că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, împreună cu o altă femeie, în semestrul I/2010, semestrul II/2011 şi luna ianuarie 2012, au dispus înregistrarea în documentele legale şi în acelaşi timp au declarat la organele fiscale operaţiuni comerciale de achiziţie, care nu avuseseră loc în realitate, precum şi cheltuieli fictive în scopul diminuării masei impozabile şi sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la 428.581 lei.” se arată în comunicatul de presă al IPJ Iași.

În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Iasi, femeia a fost încarcerata în Penitenciarul Iasi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI