3.9 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Luni începe școala. Mesajele directorilor din Pașcani pentru elevi, părinți și cadre didactice – VIDEO

Luni, 11 septembrie, va răsuna din nou clopoțelul pentru anul școlar ce va începe. În municipiul Pașcani, mii de preșcolari și elevi vor păși în instituțiile de învățământ pregătite pentru lunile de cursuri ce vor urma.

Grădinițele și școlile s-au pregătit, fiecare după resurse și posibilități, cu dotări noi, săli proaspăt amenajate, proiecte și planuri. Conducerile instituțiilor au transmis mesaje pentru începutul noului an școlar.

La Colegiul Național Mihail Sadoveanu festivitatea de deschidere va avea loc la ora 10:00, în curtea școlii.

La Liceul Teoretic Miron Costin, din zona Vale, deschiderea va avea loc la aceeași oră. Sunt așteptați să participe cei circa 1.300 de elevi, alături de părinți, bunici și cadre didactice. Directorul principal, Mihaela Anușca, le urează mironiștilor un an școlar inspirat cu provocări acceptate.

Tot la ora zece va avea loc festivitatea de deschidere și la Colegiul Unirea. Mesajul directoarei, Daniela Orășanu, este următorul (la minutul 19:15):

Liceul Economic Nicolae Iorga îi așteaptă pe elevi cu o schimbare majoră, chiar de la poarta școlii – un gard nou personalizat și poarta principala schimbată spre patiseria de lângă instituție. Apoi, vorbim de amenajări importante în sălile de clasă. Festivitatea de deschidere va avea loc la ora 9:00.

Singură școală din municipiu, care are în administrare și o grădiniță, Liceul Tehnologic Mihai Busuioc, își deschide porțile atât pentru cei mici cât și pentru liceeni. Festivitatea va avea loc la 9:30.

La Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino, deschiderea noului an școlar va fi făcută pe platoul din fața Primăriei Pașcani, de la ora 10:30. Apoi, școlarii vor merge în sălile de clasă, unde își vor reîntâlni cadrele didactice și de unde vor porni o nouă aventură.

Și la Școala Gimnazială Ion Creangă din Gâștești va fi o zi plină de bucurie și emoție, la început de an școlar.

Noul an școlar va avea cinci module de învățare cu tot atâtea vacanțe. La fel ca și anul trecut vor avea loc și activitățile din Școala Altfel și Săptămâna Verde.

Alte articole