Slider

Luna noiembrie este si luna culturii in municipiul Pascani, localitate unde s-a nascut marele scriitor Mihail Sadoveanu. Casa de Cultura din oras, care ii poarta numele, va invita in aceasta perioada la activitati care mai de care mai interesante. Acestea vor debuta chiar de ziua de nastere a marelui autor.

Pe 5 noiembrie, de la ora 12:00, trupa de teatru Prometeu a institutiei publice, va pune in scena spectacolul „Jubileul”, in regia Alionei Gitlan.

La o diferenta de numai doua zile, institutia va gazdui din nou doua spectacole. Pe 7 noiembrie, cei mici sunt invitati la piesa de teatru „Pacala si Tandala”, de la ora 10:00. In aceeasi zi, de la ora 15:00, Filarmonica de stat din Botosani va sustine un concert-lectie, cu pagini orchestrate de larga popularitate. Pretul unui bilet pentru teatru este de 10 lei, iar pentru concert de 15 lei.

Vineri, 9 noiembrie, de la ora 11:00, la Biserica Inaltarea Domnului, va avea loc o slujba religioasa pentru a marca cei 57 de ani de la trecerea in nefiinta a scriitorului. Sambata, 10 noiembrie, in sala Arcadia de la Casa de Cultura se va tine inca o editie a simpozionului dedicat prozatorului cu tema „Mihail Sadoveanu si Basarabia. Locul lui Sadoveanu in istoria literaturii romane”.

Pe 12 noiembrie, Cezara Dafinescu, marea actrita de la Teatrul National din Bucuresti, vine la Pascani, iar duminica, 18 noiembrie, de la ora 9:00, va avea loc cea de-a treia editie a festivalului de teatru pentru copii si tineret „Rampa teatrala”.

Activitatile din luna noiembrie se vor termina cu festivalul pentru copii si tineret „Curcubeul Artelor, cu cele doua sectiuni, de sambata si duminica, 24-25 noiembrie.

 

 

Slider